AcasăSPORTOpt lucruri despre debutul Otelului in grupele Ligii Campionilor

Opt lucruri despre debutul Otelului in grupele Ligii Campionilor

Otelul Galati, campioana Romaniei la fotbal, va debuta, maine seara, in grupele UEFA Champions League, intr-un meci disputat cu FC Basel, in deplasare.

1. Meciul FC BaselOtelul se joaca la exact un an fara o zi de la meciul CFR Cluj – FC Basel, 2-1, din editia precedenta a grupelor UEFA Champions League. A fost unul dintre cele doua meciuri jucate de Basel impotriva unei echipe din Romania, elvetienii impunandu-se, cu 1-0, in returul cu CFR de pe teren propriu.

2. Thorsten Fink, antrenorul lui Basel, si Dorinel Munteanu, antrenorul Otelului, s-au intalnit de noua ori in perioada in care ambii au evoluat, ca jucatori, in Bundesliga. Fink a jucat la Karlsruhe si Bayern Munchen, iar Dorinel Munteanu a jucat la Wolfsburg si FC Koln. Echipele lui Fink au castigat sase dintre cele noua meciuri jucate impotriva echipelor lui Dorinel Munteanu.

3. Ca jucator al lui Karlsruhe, Fink a dat piept cu Universitatea Craiova in Cupa UEFA Intertoto, in 1995, si cu Rapid, in Cupa UEFA, in 1996.

4. Sorin Frunza este singurul jucator din lotul Otelului care a mai jucat in grupele UEFA Champions League. El a evoluat in cinci partide pentru Unirea Urziceni. Basel are 13 jucatori care au evoluat in grupele UEFA Champions League.

5. Otelul are noua jucatori straini in lot, Basel are 11.

6. Scotianul William Collum, arbitrul partidei, a condus si meciul CFR Cluj – Roma, 1-1, din 2010, din grupele UEFA Champions League.

7. Basel are trei victorii, trei egaluri si doua infrangeri in meciurile oficiale jucate in actualul sezon. Elvetienii au marcat 16 goluri. Alexander si Fabian Frei au marcat cate trei goluri, iar Streller si Zoua cate doua.

8. Otelul are trei victorii, un egal si trei infrangeri in meciurile oficiale jucate in actualul sezon. Galatenii au marcat doar sase goluri, Pena fiind singurul jucator cu mai mult de un gol marcat, respectiv doua.

author avatar
Cristi Ionita
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger