AcasăSPORTOpozitia ii da peste mana presedintelui

Opozitia ii da peste mana presedintelui

Kelemen Hunor (foto) si Catalin Predoiu ii cer sefului statului sa nu faca nicio intelegere cu actualul premier

Formatiunile din Opozitie il sfatuiesc pe presedintele Klaus Iohannis sa nu cada in capcana lui Victor Ponta si sa nu semneze niciun acord cu acesta.

Kelemen Hunor (foto) si Catalin Predoiu ii cer sefului statului sa nu faca nicio intelegere cu actualul premier

„Nu Ponta ii dicteaza presedintelui”, s-au revoltat liberalii. „Victor Ponta nu a inteles nimic din votul de anul trecut la prezidentiale, iar din punct de vedere juridic, constitutional demonstreaza pe deplin nivelul de cunostinte pe care il are premierul Victor Ponta, jurist de altfel Deci, este o propunere neconstitutionala si cred ca nici nu merita sa stam prea mult asupra ei”, a declarat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu. Opinie sustinuta si de co-presedintele liberal Vasile Blaga, acesta afirmand ca Ponta este un personaj „arogant” care, desi se da jurist, nu cunoaste Constitutia. Acordul pe care premierul i l-a propus sefului statului este respins si de liderii maghiari, Kelemen Hunor apreciind ca ideea este „fortata”.

Catalin Predoiu

„In acest moment premierul Victor Ponta si coalitia au majoritate, nu exista probleme in ceea ce priveste sustinerea parlamentara, cel putin la acesta ora. In 2015, nimeni din aceasta coalitie care functioneaza nu a spus ca vrea sa se retraga. In ceea ce priveste o intelegere, eu cred ca e un pic fortata aceasta idee. (…) Daca premierul isi da demisia, sigur, mingea va ajunge in curtea presedintelui Iohannis si el este responsabil, conform Constitutiei, sa propuna un premier, sa vina, eventual, in coalitie cu o propunere care nu il obliga pe presedintele Iohannis sa propuna persoana respectiva, dar aici o intelegere, mai ales o intelegere scrisa, nu cred ca este posibila”, a explicat Kelemen Hunor.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger