AcasăSPORTOltchim - Gyori ETO, semifinala de foc in Liga Campionilor

Oltchim – Gyori ETO, semifinala de foc in Liga Campionilor

Oltchim Ramnicu Valcea, campioana Romaniei la handbal feminin, s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor, dupa 23-20 cu Krim Ljubljana, dar va avea o misiune dificila in dubla confruntare cu Gyori ETO.

Unguroaicele sunt considerate marile favorite ale competitiei, ele obtinand victorii pe linie in cele 12 meciuri disputate pana acum, 6 in prima faza a grupelor si 6 in Grupele Principale.

Cu un lot echilibrat si plin de vedete precum Anita Gorbicz, Heidi Loke, Katrine Lunde Haraldsen sau Eduarda Amorim, Gyori ETO a obtinut cateva rezultate spectaculoase in actuala editie a Ligii Campionilor: 31-20 la Krim Ljubljana, 29-22 la Podravka Koprivnica, 37-26 cu Universitatea Cluj, 27-17 cu Buducnost, 25-18 la Randers, 24-18 la Larvik sau 32-24 cu Randers.

Contra Oltchimului, Gyori ETO pare sa fie mare favorita. Unguroaicele au de partea lor programul, prima mansa se joaca la Ramnicu Valcea, pe 6 sau 7 aprilie, iar returul se joaca in Ungaria, pe 13-14 aprilie, dar au si un ascendent moral fata de Oltchim. Cele doua formatii s-au intalnit in semifinale si anul trecut, cand Oltchim a pierdut grupa in fata lui Buducnost. Atunci, valcencele s-au impus acasa, 35-31, dar au pierdut la Gyori ETO, scor 23-31.

Interesant este ca dubla Oltchim – Gyori ETO nu va fi singura din semifinalele cupelor europene la handbal in care sa fie implicata o echipa din Romania.

HC Zalau va juca in aceeasi perioada, 6-7 aprilie turul si 13-14 aprilie returul, cu HC Metz, in semifinalele Cupei EHF la handbal feminin. Zalauancele au trecut, cu 31-22 si 39-20, de Itxako Navarra, in timp ce Metz a trecut, cu 19-26 si 33-19, de Astrakhanochka.

Onoarea baietilor ar putea fi salvata de CSU Suceava, formatie care este la un pas de semifinalele Cupei Challenge. Sucevenii s-au impus, cu 36-33, in meciul tur cu Ankaraspor, din deplasare, returul din sferturi urmand a avea loc weekendul viitor, in Romania.

Daca trec de turci, handbalistii de la Suceava vor da piept, in semifinale, spre sfarsitul lunii aprilie, cu belgienii de la Initia Hasselt sau luxemburghezii de la Handball Esch.

author avatar
Cristi Ionita
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger