AcasăSPORTOltchim, ca si calificata!

Oltchim, ca si calificata!

Valcencele - demonstratie de forta in prima faza a grupelor Ligii Campionilor

Creditata cu sansa a doua la castigarea competitiei, dupa Gyor ETO, campioana Romaniei va evita o dubla de foc cu gruparea maghiara, Oltchim fiind repartizata intr-o grupa accesibila.

Valcencele - demonstratie de forta in prima faza a grupelor Ligii Campionilor

Pentru a accede in penultima etapa a Ligii Campionilor, Oltchim trebuie sa se impuna intr-o grupa cu Zvezda Zvenigorod (Rusia), Ferencvaros (Ungaria) si Krim Ljublijana (Slovenia). Desi au CV-uri impresionante, toate cele trei formatii sunt in scadere fata de alti ani, altfel ca n-ar trebui sa puna probleme „galacticelor” noastre.

Zvezda a castigat Liga Campionilor in 2008, dar acum trece printr-o perioada de regrupare dupa despartirea de legendarul antrenor Evgheni Trefilov. Rusoaicele mizeaza pe forta Ludmilei Postnova, marcatoare a 33 de goluri in prima faza a grupelor. Ferencvaros a castigat ultimele doua editii ale Cupei Cupelor, dar depinde foarte mult de evolutia jucatoarelor Zita Szucsánszki si Zsuzsanna Tomori, care au marcat aproape jumatate dintre cele 183 de goluri inscrise de Ferencvaros in prima faza. Krim s-a calificat in extremis in faza a doua a Ligii Campionilor, diferenta dintre si Podravka fiind de un singur gol, in conditiile in care cele doua formatii au incheiat la egalitate de puncte, 6, Grupa B. Antrenata de Tone Tiselj, Krim a facut senzatie in Liga Campionilor in perioada 2001-2004, cand a castigat doua dintre cele trei finale jucate. Gruparea slovena are in lot cateva jucatoare titrate, dar care nu mai sunt la prima tinerete, vezi Liudmila Bodnieva (34 de ani), Marina Vergeliuk (34 de ani) sau Linnea Torstensson (29 de ani). Valcencele vor debuta in grupa in luna februarie 2013, impotriva lui Ferencvaros. Misiunea Oltchimului va deveni cu adevarat dificila abia in semifinale. Acolo, oltencele vor infrunta o formatie de top, Gyor, Buducnost sau Larvik, trei dintre semifinalistele din sezonul trecut. Randers joaca doar rolul de outsidera.

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger