AcasăSPORTOlimpiade de doua milioane de euro la TVR

Olimpiade de doua milioane de euro la TVR

Conducerea postului public de televiziune a anuntat ca Jocurile Olimpice de iarna de la Soci (2014) si Olimpiada din 2016, de la Rio de Janeiro, se vor vedea la postul national de televiziune.

Festivitatea de deschidere de la J.O. 2012 s-a vazut la TVR, dar si la DolceSport
Conducerea TVR s-a imprumutat de bani pentru a transmite evenimente sportive

TVR a cumparat drepturile tv ale acestor evenimente cu doua milioane de euro. Sefii din Dorobanti sustin ca pretul este unul avantajos, in conditiile in care „intreaga piata a achizitionarii drepturilor de difuzare a scazut”, dupa cum declara presedintele Claudiu Saftoiu. Afacerea este considerata una extrem de profitabila mai ales ca TVR va plati doua milioane de euro in etape, „pentru a nu da peste cap echilibrul financiar la care a ajuns institutia”. Daca va intrebati de unde sunt, totusi, bani pentru cele doua Olimpiade, nimic mai simplu de raspuns: TVR tocmai ce s-a imprumutat la Raiffeisen si BCR de 21,3 milioane euro!

Nelipsita colaborare cu Dolcesport

Dupa cum ne-a obisnuit, Televiziunea Romana va sublicentia drepturile tv pentru cele doua evenimente catre DolceSport. La fel s-a intamplat si-n 2012, cand, in timpul Campionatului European, TVR a incasat 3 milioane euro de la DolceSport pentru 12 meciuri oferite „cadou”. In acesti bani, cablistii au putut transmite si toate partidele din fazele eliminatorii ale competitiei.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger