AcasăSPORTOlimpiada nebunilor

Olimpiada nebunilor

Scene nemaiintalnite in istoria recenta a Jocurilor Olimpice. S-a intamplat la atletism, acolo unde Shaunae Miller, o sportiva din Bahamas, in varsta de 22 de ani, a castigat aurul in proba de 400 m intr-un mod inedit, cu un plonjon la linia de sosire!

Ambitiile mari duc la gesturi extreme. Rio 2016, o editie care nu va fi prea curând uitată

Dupa 300 de metri, Miller avea un avans considerabil fata de Allyson Felix (30 de ani), insa americanca a recuperat diferenta pe ultima suta si parea favorita sa treaca prima linia de sosire. Ca sa nu rateze aurul, Shaunae s-a aruncat pe burta, plonjand ca la rugby. Primul „eseu” din istoria atletismului i-a adus medalia de aur sportivei care a fost portdrapelul statului Bahamas la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. „Nu am vazut pe nimeni pana in ultimii 20 de metri si singurul lucru la care m-am gandit in acel moment a fost sa nu scap medalia de aur. Cred ca plonjonul meu a fost doar o reactie, mintea mea era ravasita si urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este ca ma aflam pe jos. M-am ales cu cateva zgarieturi, dar sunt in regula. Asteptam de mult timp acest aur olimpic”, a declarat Miller la finalul cursei.

Nebunia a continuat si la concursul de inot 10 km. Frantuzoaica Aurelie Muller a fost descalificata dupa ce a tinut-o cu capul sub apa pe Shanon van Rouwendaal. Inotatoarea din Olanda si-a acuzat adversara nici mai mult, nici mai putin decat de tentativa de omor! „A incercat sa ma inece, m-a bagat la fund. M-a tinut si nu m-a lasat sa ridic capul de sub apa”, a urlat batava la finalul concursului. Pe baza probei video, arbitrii au decis ca Aurelie a avut un comportament nesportiv si au descalificat-o din concurs, retragandu-i medalia de aur.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
917 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger