AcasăSPORTOlimpiada din 2024, în pericol? Parisul acuză o uriașă breșă de securitate

Olimpiada din 2024, în pericol? Parisul acuză o uriașă breșă de securitate

Jocurile Olimpice din 2024 se vor desfășura în capitala Franței, între iulie și august 2024. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, pregătirile pentru Olimpiada de la Paris din vara viitoare au suferit o lovitură puternică – cel mai recent raport al autorităților franceze indică faptul că există un deficit uriaș de agenți de securitate privați pentru acest eveniment sportiv.

„Lipsesc 8.000 de agenti, din cei 20.000 necesari”, scrie și publicația Le Monde.

Bruno Le Ray, directorul de securitate al Olimpiadei, a încercat să minimizeze orice îngrijorare, susținând că totul este „la timp”, dar, întrebat despre cifrele raportate, a declarat că „nici nu confirmă și nici nu neagă aceaste cifre”.

Aceasta nu este prima problemă care apare pentru organizatorii Jocurilor Olimpice din 2024. De curând, ei au fost forțați să anuleze un eveniment de testare a înotului din cauza calității apei din Sena. Concret, apa din Sena a fost considerată, la mijlocul lui august, „sub standardele acceptabile” de Federația Internațională de Natația. Și asta, în ciuda faptului că Franța a cheltuit aproape 1,5 miliarde de euro doar cu încercările de a pune capăt poluării râului Sena!

De asemenea, au apărut îngrijorări cu privire la organizarea unor evenimente majore în Franța în ultima vreme, după scenele șocante din finala Ligii Campionilor de anul trecut, dintre Liverpool și Real Madrid. Mii de fani au fost în situații aproape fatale, ajungând să se calce în picioare unii pe alții în afara stadionului. În plus, suporterii au fost atacați de diferite grupări radicale din capitala Franței.

Astfel, JO 2024 de la Paris se anunță o provocare uriașă.

author avatar
Mihail Ioan
409 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger