AcasăRecomandariOlandezul Van Praag: „Eu nu contez in aceste alegeri!”

Olandezul Van Praag: „Eu nu contez in aceste alegeri!”

La 78 de ani, elvetianul Sepp Blatter se pregateste sa bifeze inca un mandat in fruntea FIFA. Cel mai puternic contracandidat al sau bate in retragere cu trei luni inainte de alegeri.

Michael van Praag se recunoaste invins dinainte de alegeri

Programat pe 29 mai, la Zurich, scrutinul care va desemna conducatorul FIFA in urmatorii patru ani, se anunta o simpla formalitate pentru Blatter. Actualul sef are sustinerea celor mai multe confederatii si numai naivii isi inchipuie ca la acest nivel pot aparea „surprize” (sau ordine precise cu privire la modul in care trebuie sa se voteze). Vazut drept un contracandidat redutabil pentru elvetianul septuagenar, olandezul Michael van Praag da inapoi si vorbeste pe sleau despre sansele minime de a-l invinge pe Sepp Blatter la alegerile din luna mai. Batavul dezvaluie ca insusi presedintele UEFA, francezul Michel Platini, nu se indoieste de rezultatul alegerilor. „Eu nu contez in aceasta lupta pentru sefia FIFA. Nici eu, nici Luis Figo nu contam. Iar Michel Platini este de aceeasi parere”, a declarat van Praag intr-un interviu acordat cotidianului „De Telegraaf”. In opinia actualului conducator al Federatiei Olandeze de Fotbal, „Figo este mai fotogenic, a fost un mare jucator, dar eu ma situez mult mai bine pe partea manageriala. Trebuie sa ne unim ideile si doar unul dintre noi sa mearga mai departe”.
Intr-o conferinta sustinuta la inceputul lunii februarie, Razvan Burleanu anunta ca FRF va merge pe mana lui Michael van Praag intrucat Blatter nu mai corespunde noii viziuni de la „Casa Fotbalului”. In cursa pentru presedintia FIFA mai este inscris si printul iordanian Ali bin Al Hussein.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger