AcasăSPORTOlandezul Kuipers arbitreaza Real - Atletico
author image Laurentiu Teodorescu
author image Laurentiu Teodorescu

Olandezul Kuipers arbitreaza Real – Atletico

Bjorn Kuipers a acondus finala Ligii Europa din 2013

UEFA a anuntat, ieri, brigazile de arbitri care vor oficia la cele doua finale continentale din aceasta luna, Liga Campionilor si Liga Europa.

Bjorn Kuipers a acondus finala Ligii Europa din 2013

Astfel, la cel mai asteptat meci, pe 24 mai, la Lisabona, intre Real Madrid si Atletico Madrid (finala UEFA Champions League), la „centru” va fi olandezul Bjorn Kuipers. In varsta de 31 de ani, Kuipers este al patrulea arbitru olandez care va conduce finala celei mai importante competitii de club din lume, dupa Leo Horn (editiile din 1957 si 1962), Charles Corver (1978) si Dick Jol (2001). Bjorn Kuipers are oficiate 68 de partide in cupele europene, sapte dintre ele numai in acest sezon (patru in Liga Campionilor si trei in Liga Europa). Varful carierei este Supercupa Europei, din 2011, castigata de FC Barcelona.
La Liga Europa, finala dintre FC Sevilla si Benfica Lisabona (14 mai, la Torino) va fi arbitrata de germanul Felix Brych. La linie vor sta conationalii Mark Borsch si Stefan Lupp, iar in spatele portilor „suplimentarii” Tobias Welz si Bastian Dankert.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger