AcasăSPORTOlandezii ard de furie

Olandezii ard de furie

Naționala Angliei a ajuns în finala de duminică de la Berlin într-un mod dramatic, după ce Ollie Watkins a înscris în minutul 90, aducând victoria echipei sale, după ce Harry Kane a anulat deschiderea scorului din prima repriză a lui Xavi Simons.

Aceasta a fost a treia victorie consecutivă a Angliei în fazele eliminatorii ale turneului, toate obținute după momente pline de tensiune. Anglia a învins Slovacia în prelungiri în optimile de finală și a eliminat Elveția la penalty-uri în sferturi.

Imediat după meci, furia s-a resimțit în Olanda, fostul star al naționalei Rafael van der Vaart criticând dur echipa lui Gareth Southgate.

„Ce echipă de rahat sunt,” a tunat el la postul olandez NOS. „Lent, nu mai voiau să facă nimic. Au jucători de top pe teren. Nici noi nu am făcut mare lucru. Am avut câteva șanse. Putea fi mult mai mult.”

Olandezii au luat foc și din cauza penalty-ului acordat Angliei în prima repriză, după o revizuire VAR.

Pierre van Hooijdonk, care a comentat alături de Van der Vaart pentru NOS, a adăugat la reacția furioasă: „(Arbitrul) Felix Zwayer și VAR Bastian Dankert: (ar trebui) să fie pe lista neagră. Groaznic.”

Câțiva jucători olandezi erau, de asemenea, furioși la finalul meciului, căpitanul Virgil van Dijk, care a fost avertizat pentru proteste, criticându-l pe arbitru Zwayer.

„Dacă a dispărut de pe teren, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi!”, a spus van Dijk. Fostul mare atacant olandez Pierre van Hooijdonk l-a completat: „Este groaznic dacă poți da penalty la o astfel de fază!”.

author avatar
Mihail Ioan