AcasăSPORTOficiali FIA cer excluderea Ferrari din Formula 1

Oficiali FIA cer excluderea Ferrari din Formula 1

Excluderea celor de la Ferrari l-ar afecta serios si pe Fernando Alonso

Mai multi oficiali ai Federatiei Internationale de Automobilism solicita excluderea Ferrari din Formula 1 dupa victoria dubioasa obtinuta de spaniolul Fernando Alonso duminica, in Malaysia.

Excluderea celor de la Ferrari l-ar afecta serios si pe Fernando Alonso

Ibericul s-a impus pe circuitul de la Sepang, desi nimeni nu paria pe o victorie a celor de la Ferrari, specialistii estimand ca scuderia se prezinta mult sub asteptari din punct de vedere tehnic. In Malaysia, Alonso s-a batut pentru victorie cu mexicanul Sergio Perez, de la Sauber, si cum echipa elvetiana mizeaza pe un motor Ferrari, cei de la Sauber au facut tot posibilul sa nu strice relatia. Perez a fost intarziat voit de mecanici la ultimul schimb de pneuri, iar cu doua tururi inainte de final i s-a transmis sa nu forteze, pentru a nu-si pierde pozitia a doua din clasament.

Pornind de la aceste informatii, mai multi oficiali FIA ii banuiesc de blat pe cei de la Ferrari si solicita excluderea gruparii italiene din competitie. S-a inceput o ancheta in acest sens, insa parerea generala este ca va fi greu de dovedit ca Sauber a cedat deliberat cursa la interventia celor de la Ferrari. Ultimele zvonuri il dau pe tanarul Perez (22 de ani) in lotul italienilor din 2013, mexicanul urmand sa-i ia locul lui Felipe Massa, care isi incheie contractul cu Ferrari la sfarsitul actualului sezon.

author avatar
Cristi Ionita
129 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger