AcasăSPORTOFICIAL: Simona Halep NU va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice! Ce...

OFICIAL: Simona Halep NU va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice! Ce s-a întâmplat, anunțul COSR – VIDEO

OFICIAL: Simona Halep NU va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice! Ce s-a întâmplat, anunțul COSR - VIDEO (sursa foto: Simona Halep/Facebook)

Încă o veste tristă pentru fanii Simonei Halep și ai sportului românesc în general s-a aflat la doar câteva zile după ce sportiva își anunțase retragerea de la Wimbledon, turneul la care obținuse, în 2019, marele trofeu.

Astfel, cu aproximativ trei săptămâni înainte să înceapă Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ajuns la urechile opiniei publice informația că Simona nu va participa la Olimpiadă, drept urmare nu va fi nici portdrapel al României. Un anunț în acest sens a venit, în primă fază, chiar de la președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Mihai Covaliu a explicat, la TVR1, de ce anume Halep nu va face parte din rândul competitorilor la Olimpiada din această vară, de la Tokyo. ”Din păcate, (…) Simona nu va participa la aceste Jocuri Olimpice din cauza accidentării pe care ea a suferit-o în urmă cu ceva vreme. Am vorbit cu ea acum două ore. La competiția de la Wimbledon, unde nu a mai intrat pe teren, deși și-a dorit extraordinar de mult să deschidă acest turneu anul acesta, ca și câștigătoare a ediției trecute, medicii de acolo i-au spus că riscă enorm să facă o ruptură la gambă, acolo unde avea o ruptură parțială.

Și din această cauză Simona nu va participa, nu va putea fi portdrapel al României. Suntem foarte, foarte triști. Știu cât de mult și-a dorit Simona, am ținut legătura permanent. Ea și-a dorit atât de mult și practic a dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a anunțat președintele COSR, luni seară, 28 iunie.

Mesajul Simonei

Ulterior, Halep a transmis la rândul său un mesaj pe acest subiect, anunțând că îi va susține de acasă pe competitorii români care vor participa la Jocurile Olimpice.

”Nimic nu-mi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, dar, din păcate, recuperarea după accidentarea mea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea de a lipsi de la Open-ul Francez și de la Wimbledon, să trebuiască să lipsesc de la Jocurile Olimpice este extrem de greu de suportat, dar sunt hotărâtă să revin mai puternică. Voi urmări și voi încuraja sportivii români de acasă”, a transmis sportiva, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Zilele trecute, Halep anunța că se retrage de la Wimbledon, pe care l-a câștigat în urmă cu doi ani, obținând, atunci, cel de-al doilea său titlu de Grand Slam din carieră. Și atunci a explicat că nu s-a recuperat complet după accidentarea la gambă. E vorba despre problema cu care s-a confruntat încă din luna mai, când a abandonat turneul de la Roma, iar apoi nu a jucat nici la actuala ediție a Grand Slam-ului de la Roland Garros.

Amintim că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie-8 august.

203 afisari

4 COMENTARII

  1. Cu ceva ani in urmaHalep a refuzat sa joace impotriva Canadei la FedCup preferind turneul de la Stuttgart. E dreptul ei si nu comentez. Dar soarta i-a aratat ca ea nu poate reprezenta Romania la Olimpiada.

  2. @ Sunteți de părere că federațiile sportive ar trebui să primească bani de la MTS proporțional cu numărul de sportivi paricipanți la olimpiade, campionate mondiale , campionate europene, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger