AcasăSPORTOFICIAL, Rapidul a intrat in insolventa! Pierde dreptul de a juca in...

OFICIAL, Rapidul a intrat in insolventa! Pierde dreptul de a juca in cupele europene!

Rapidistii asteapta oferte de transfer

Dorinta lui George Copos de a vedea FC Rapid bagat in insolventa s-a indeplinit ieri, cand Tribunalul Bucuresti a avizat favorabil cererea inaintata saptamana trecuta de finantatorul „feroviarilor”.

Copos, finantatorul care a adus insolventa in Liga 1

Activele gruparii giulestene vor fi impartite, cat de curand, la masa credala, acolo unde se va aseza si Nicolae Badea, presedintele rivalei Dinamo, in calitate de creditor. Conducerea executiva a societatii FC Rapid SA va cadea in sarcina unui administrator judiciar, numit de Tribunalul Bucuresti. In urmatoarele trei luni, George Copos are obligatia sa stabileasca un plan de reorganizare al clubului, care va fi aprobat (sau nu!) de administratorul judiciar. In plan sportiv, intrarea in procedura de insolventa presupune in primul rand interzicerea unor drepturi. Dintre acestea, cel mai important este legat de absenta echipei pentru urmatorii ani din cupele europene. Normele stabilite la Nyon nu permit unui club aflat in insolventa sa evolueze in competitiile sub egida UEFA, nici macar la un an de la iesirea din starea de insolventa. Presupunand ca Rapidul va ramane in Liga 1 si din sezonul urmator, iar George Copos va reusi in primavara sa salveze (economic) clubul, scotandu-l din insolventa, asta inseamna ca formatia „alb-visinie” va lupta doar pentru palmares si evitarea retrogradarii, fara niciun obiectiv de performanta.

Jucatorii fug unde vad cu ochii

Rapidistii asteapta oferte de transfer

De pilda, vizati pentru un transfer la FC Brasov sunt Octavian Abrudan, Ionut Voicu, Marius Constantin, Cristi Oros si Baze Ilijoski. Primii patru au mai evoluat sub Tampa si in urma cu patru ani, cand antrenor era Razvan Lucescu. Macedoneanul Ilijoski a fost golgeterul „stegarilor” chiar in sezonul trecut. In Bucuresti vor ramane Rui Duarte si Felipe Teixeira, ofertati de Steaua, in timp ce Nicolae Grigore si Ovidiu Herea vor lua drumul Moldovei, spre FC Vaslui. Intr-o situatie delicata se afla Iulian Apostol si Romeo Surdu, jucatori ale caror salarii se apropie de 300.000 de euro si pentru care niciun club din Romania n-a inaintat vreo propunere de transfer.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger