AcasăSPORTOFICIAL: Jim Ratcliffe a plătit 1,2 miliarde de lire sterline pentru 50%...

OFICIAL: Jim Ratcliffe a plătit 1,2 miliarde de lire sterline pentru 50% din Manchester United!

Jim Ratcliffe este oficial noul co-proprietar al clubului Manchester United. Miliardarul britanic care a făcut avere în industria petrochimică, fan de o viață al echipei, a preluat oficial puțin peste un sfert din acțiunile grupării, fapt confirmat oficial de conducerea de pe „Old Trafford”.

Ratcliffe și grupul său, INEOS, au plătit undeva la 1,2 miliarde de lire sterline pentru 27,7% din Manchester United. Procentul va crește ulterior la 30%, după o investiție suplimentară de 238 milioane de lire sterline în modernizarea stadionului.

Chiar înainte de a fi oficial aprobată tranzacția, nou-veniții au preluat controlul diviziei „Fotbal” de la acționarii majoritari, familia americană Glazer, și și-au pus amprenta asupra clubului. Astfel, Omar Berrada, adus de la Manchester City, va fi noul director executiv la M.U, iar Dan Ashworth, director sportiv la Newcastle United, este așteptat să i se alăture.

Ratcliffe a declarat: „Să devii co-proprietar al lui Manchester United este o mare onoare și vine la pachet cu o uriașă responsabilitate. Finalizarea tranzacției marchează începutul călătoriei noastre de a readuce Manchester United în vârful fotbalului englez, european și mondial. Munca pentru a atinge aceste obiective va începe de astăzi”

Între timp, celălalt acționar de top, Joel Glazer, a punctat: „Aș dori să-i urez bun venit lui Sir Jim drept co-proprietar și să colaborez cu el și cu INEOS Sport pentru a oferi un viitor strălucit pentru Manchester United”.

Tranzacția nu a fost așa simplă, totuși. Ratcliffe a trecut prin Testul Proprietarilor și Directorilor înainte de a primi aprobarea Consiliului Premier League.

author avatar
Mihail Ioan
315 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger