AcasăSPORTOFICIAL: finala CM 2026 pe un stadion de 1,6 miliarde dolari!

OFICIAL: finala CM 2026 pe un stadion de 1,6 miliarde dolari!

FIFA a anunțat oficial locul unde va avea loc finala Campionatului Mondial din 2026. Stadionul este în Statele Unite ale Americii și este una dintre cele mai impunătoare arene din lume. Conform anunțului, finala va avea loc pe 19 iulie, la New York, pe „MetLife Stadium”.

Această arenă impresionantă are o capacitate impresionantă, de peste 82.000 de locuri, și găzduiește meciurile echipelor de fotbal american New York Giants și New York Jets.

Un stadion de miliarde

Pentru a construi MetLife, americanii au plătit nici mai mult, nici mai puțin de 1,6 miliarde de dolari! Inaugurat oficial în 2010, a devenit cel mai scump stadion construit vreodată.

Tot FIFA a stabilit și ca primul meci al Campionatului Mondial din 2026 să fie pe Stadionul „Azteca”, din Mexic, la 11 iunie. Arena are o capacitate de 87.523 de locuri și este una de tradiție în ceea ce privește turneele finale de CM. „Azteca” a găzduit în trecut meciuri memorabile, inclusiv finala Campionatului Mondial din 1986, în care Argentina lui Maradona a învins RFG cu 3-2.

Turneul final din 2026 se va desfășura în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic, iar competiția va avea un total de 48 de echipe, fiind prima dată în istorie când vom regăsi acest format extins.

Se vor disputa meciuri în 16 orașe diferite, iar cele două echipe clasate primele din fiecare grupă și cele mai bune opt echipe clasate pe locul 3 se vor califica în faza 16-imilor.

Acest nou format va aduce un total de 104 meciuri la ediție de peste doi ani, iar perioada întregului turneu se va întinde pe 39 de zile, făcându-l cel mai lung Campionat Mondial din istorie.

Se așteaptă ca veniturile totale să atingă suma de 10,5 miliarde de euro, cu trei miliarde mai mult decât CM din Qatar 2022.

author avatar
Mihail Ioan
699 afisari

1 COMENTARIU

  1. stadion de 1,6 miliarde dolari?

    -pt. noi
    e la fel de interessant
    ca atunci cand avem guturai
    si dam virushii cu curu-n zapada,
    hhhhhhhhhh-pu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj

Un accident grav, în care a fost implicat un microbuz, a avut loc miercuri în județul Gorj. La fața locului au intervenit de urgență...

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...
proger