AcasăSPORTOFICIAL! Cristi Chivu si-a anuntat retragerea din cariera de fotbalist

OFICIAL! Cristi Chivu si-a anuntat retragerea din cariera de fotbalist

La nici 34 de ani, fundasul roman Cristian Chivu, fostul capitan al echipei nationale de fotbal a Romaniei, si-a anuntat, oficial, retragerea din activitate.

Fotbalistul lui Inter a avut mari probleme in ultima perioada, din cauza unor accidentari si a unor operatii. S-a sperat intr-o recuperare miraculoasa a lui Chivu si un eventual transfer chiar in MLS (Liga Nord-Americana), dar fundasul roman a spus „Stop joc!”.

Primii care au mutat in retragerea lui Chivu au fost oficialii lui Internazionale Milano. Acestia au anuntat, pe site-ul oficial al clubului, ca au incheiat colaborarea cu fundasul roman.

„Ii multumim lui Cristi Chivu pentru sapte ani formidabili”, a fost mesajul cu care gruparea italiana si-a luat „adio” de la fundasul roman. Chivu a fost jucatorul lui Inter in perioada 2007-2014, perioada in care a fost de trei ori campion al Italiei si a castigat UEFA Champions League si Campionatul Mondial al cluburilor.

Dupa anuntul facut de cei de la Inter, Cristi Chivu a postat, pe Facebook, un mesaj emotionant prin care isi anunta retragerea din activitate.

„Sunt trist si fericit, rad si plang totodata si ma incearca un sentiment de satisfactie pe care nu-l pot descrie in cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce imi va servi toata viata. M-a invatat ce inseamna pasiunea, ce reprezinta curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte intre visuri si realitate. Stiu cine sunt, ce sunt, ce am facut, cum am facut si va pot spune ca a fost o calatorie plina de provocari. O calatorie in care nu am renuntat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocarile pe care destinul mi le-a asternut in cale. Le-am infruntat plin de convingere ca voi voi reusi, ca voi trece mai departe, ca intr-o zi imi voi privi copiii si cu o imbratisare imi vor multimii. Atat si nimic mai mult” este doar o mica parte din mesajul lui Chivu.

Acesta le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut in cariera, incepand cu parintii sai si continuand cu antrenorii care au avut incredere in el sau cu cluburile la care a activat si care i-au oferit posibilitatea de a invata sa fie un om mai bun.

Despre cariera de fotbalist, Cristi Chivu spune ca „am intrat in aceasta lume tanar, in liniste, visator si plin de ambitie si ies cu ceva fire albe, multe cicatrici si cu convingerea ca inima mea e la locul ei chiar daca am pus-o de fiecare data la dispozitia echipelor la care am jucat. Tata, sper ca esti mandru de omul care am devenit. Este sfarsitul unei calatorii… si inceputul, pentru restul vietii mele!!!”.

Cristi Chivu urmeaza sa devina un pion important pe piata impresariatului sportiv, el implicandu-se in afacerea detinuta de fratii Victor si Ioan Becali. De altfel, stelistul Florin Gardos a recunoscut ca a discutat posibilitatea ca fostul capitan al echipei nationale sa-i gaseasca un transfer la o echipa de top din Europa.

Ca fotbalist, Cristian Chivu a evoluat pentru CSM Resita, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma si Internazionale Milano. A marcat trei goluri in 75 de selectii la echipa nationala si a fost campion al Olandei, triplu campion al Italiei, triplu castigator al titlului de „cel mai bun fotbalist roman al anului” si castigator al titlului de „cel mai bun fotbalist din campionatul Olandei”.

author avatar
Cristi Ionita
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger