AcasăSPORTOFICIAL! Anghel Iordanescu este noul selectioner al Romaniei

OFICIAL! Anghel Iordanescu este noul selectioner al Romaniei

Membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal au aprobat propunerea presedintelui Razvan Burleanu de a-l instala pe Anghel Iordanescu in functia de selectioner al Romaniei.

Burleanu il propusese pe Iordanescu drept selectioner al Romaniei saptamana trecuta, iar membrii Comitetului Executiv au aprobat, luni dimineata, cu unanimitate de voturi.

Anghel Iordanescu va fi asistat de Viorel Moldovan, Daniel Isaila si Ionut Badea. Cei patru vor avea contracte pe cate un an, cu drept de prelungire in cazul in care echipa Romaniei se califica la Campionatul European din 2016.

De altfel, cei patru vor fi prezentati oficial, luni dupa-amiaza, in cadrul unei conferinte de presa. Membrii Comitetului Executiv au luat act, oficial, si de despartirea de fostul selectioner, Victor Piturca.

Anghel Iordanescu revine in antrenorat dupa o pauza de opt ani. Tehnicianul de 64 de ani a mai condus nationala Romaniei in doua randuri (1993-1998 si 2002-2004), iar ultimele echipe pe care le-a antrenat au fost Al Ittihad si Al Ain.

Ca antrenor, Anghel Iordanescu a cucerit numeroase trofee si medalii in Romania, Cipru, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite, dar ramane in memorie pentru parcursul excelent avut la carma formatiei Steaua Bucuresti in perioada 1986-1990, cand a cucerit Supercupa Europei si a jucat finala Cupei Campionilor Europeni si finala Cupei Intercontinentale. De asemenea, ramane in memorie pentru parcursul excelent avut de nationala Romaniei la Campionatul Mondial din 1994, cand „tricolorii” au ajuns pana in sferturile de finala.

author avatar
Cristi Ionita
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger