AcasăRecomandariOfensiva totala: trei romani vor titlul la US Open!

Ofensiva totala: trei romani vor titlul la US Open!

Niciun pas gresit pentru singurii romani ramasi in concurs la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Simona Halep, Horia Tecau si Florin Mergea sunt aproape de „sferturi” dupa victoriile din weekend.

Meciul Simonei Halep a durat doar o ora si sapte minute. Americanca Shelby Rogers (154 WTA), jucatoare venita din calificari, nu i-a putut face fata si a pierdut in numai doua seturi, 6-2, 6-3. „A fost o prima saptamana buna pentru mine. Am venit fara asteptari la US Open; dupa Roland Garros si Wimbledon, nu ma gandeam ca o sa am rezultate bune tocmai aici. Dar, uite-ma in a doua saptamana. Ma simt fericita”, a reactionat Halep, cap de serie numarul 2 la puternicul turneu de la New York. Mai mult, constanteanca a renuntat la discursul prudent si afiseaza o mina mai optimista ca oricand: „Ma simt increzatoare, chiar cred ca am sanse la acest turneu”. Despre evolutia ei, Simona afirma ca a devenit din ce in ce mai buna o data cu adaptarea la noile conditii: „Am inceput mai slab meciul cu Shelby Rogers pentru ca era prima data pentru mine cand jucam in sesiunea de seara; nici nu simteam mingea cand o loveam… Este o diferenta mare intre a juca seara si a evolua ziua. Si vremea a fost mai rece. Dar, treptat mi-am gasit ritmul si am inceput sa fiu din nou agresiva”.

Ultimul set cu Lisicki: 6-0 pentru Simona!

In optimile de finala, Simona Halep o va intalni pe nemtoaica Sabine Lisicki, detinatoarea recordului de viteza la serviciu in tenisul feminin (210 km/h)! Chiar si accidentata la piciorul stang, Lisicki  a trecut in turul precedent de cehoaica Barbora Strycova (6-4, 4-6, 7-5) dupa doua ore si 44 de minute de joc.
Simona si Sabine s-au mai intalnit de patru ori pana acum, ultimele trei meciuri fiind castigate de romanca. Anul trecut, Halep a spulberat-o pe Lisicki in „sferturile” de la Wimbledon: 6-4, 6-0!

Tecau, ca la Wimbledon?

Cu mai multa incredere in jocul sau dupa ce a luat titlul la Wimbledon, in iulie, Horia Tecau crede ca poate face acelasi lucru si in State. Impreuna cu partenerul sau de dublu, Jean Julien Rojer, s-a calificat in „optimi” fara sa joace: cehul Jiri Vesely a abandonat inaintea partidei! Urmatorul meci al perechii Tecau/ Rojer este cu perechea Butorac/ Lipsky, o confruntare care nu ar trebui sa le puna niciun fel de probleme. Abia in sferturi vin adversari redutabili: fie „echipa” Granollers/ Lopez (veterani in proba de dublu, dar in continuare extrem de puternici Plasati pe cealalta parte de tablou, Florin Mergea si indianul Rohan Bopanna pot juca impotriva lui Tecau si Rojer in semifinale!

Bute: „Revin la New York daca Halep joaca finala”

La partida Simonei Halep cu Shelby Rogers a asistat si Lucian Bute. Fostul campion la supermijlocie a declarat ca pentru el este o mandrie sa fie conational cu jucatoarea din Constanta: „I-am urmarit evolutia in aceasta saptamana, am vazut ca s-a calificat in turul trei si mi-am zis ca trebuie neaparat sa fiu prezent la meciul asta. Asa ca, de dimineata, m-am urcat in masina si am ajuns la New York pentru a o incuraja pe Simona. Este o sportiva deosebita si merita tot suportul nostru, aici, in SUA”. La final, Lucian Bute a promis ca o va incuraja pe Simona si in ultimul act la US Open, daca romanca va atinge aceasta faza a turneului: „Halep si-a aratat clasa si pur simplu nu i-a dat nicio sansa adversarei. Sper sa ajunga in finala si sa o si castige, iar eu o sa fiu prezent la meci”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger