AcasăSPORTOctavian Belu: "Am avut doar opt gimnaste din care sa aleg lotul...

Octavian Belu: „Am avut doar opt gimnaste din care sa aleg lotul pentru Olimpiada!”

Sandra Izbasa si Octavian Belu, vedeta si antrenorul lotului feminin de gimnastica

Coordonatorul lotului feminin de gimnastica deplange starea sportului in Romania si face o comparatie cu SUA, acolo unde exista „patru milioane de gimnaste legitimate”.

Sandra Izbasa si Octavian Belu, vedeta si antrenorul lotului feminin de gimnastica

Cu toate ca Romania a urcat pentru a 10-a oara consecutiv pe podiumul olimpic, Octavian Belu se declara dezamagit de locul trei obtinut de fetele sale la concursul pe echipe la J.O. 2012. „Nu pot sa fiu multumit dupa un astfel de concurs, chiar daca am luat o medalie. Cine a simtit gustul aurului o data, nu mai poate fi multumit dupa ce ia un bronz”, a declarat antrenorul fetelor noastre. Intrebat de jurnalistii americani cum reuseste sa concureze cu natiuni mult mai puternice din toate punctele de vedere, Octavian Belu a raspuns: „Prin multa munca si prin daruire. Nu putem sa ne comparam cu Statele Unite, cu China sau cu Rusia. De exemplu, in Romania, in momentul de fata, am avut doar opt gimnaste din care sa pot sa fac lotul pentru Olimpiada! Opt! Americanii, am inteles de la Nadia Comaneci, au patru milioane de gimnaste legitimate, despre China nu mai vorbim, iar Rusia are si ea insutit fata de noi. In momentul de fata, cu opt gimnaste, atat se poate”.

Marti seara, echipa feminina de gimnastica a Romaniei a cucerit medalia de bronz, Catalina Ponor fiind „motorul care a tras echipa dupa ea”, dupa cum a caracterizat-o Nadia Comaneci. Aurul olimpic a revenit SUA, in timp ce Rusia a terminat concursul pe doi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
953 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger