AcasăSPORTObligatoriu trebuie sa batem Muntenegru!

Obligatoriu trebuie sa batem Muntenegru!

Romania s-a chinuit in confruntarea cu Islanda

Dupa 21-21 cu Rusia si 23-19 cu Islanda, nationala feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat prezenta in faza a doua a grupelor la Euro 2012, dar are nevoie de un parcurs fara greseala de acum inainte pentru a putea spera la o calificare in semifinala.

Romania s-a chinuit in confruntarea cu Islanda

Turneul final din Serbia si-a pastrat formatul atipic al competitiilor de handbal de la cel mai inalt nivel, insa tabloul are si scopul de a mentine participantele in joc de glezne. Repartizata in Grupa D, alaturi de Muntenegru, Rusia si Islanda, Romania s-a calificat deja in Grupa Principala II, iar primele trei clasate se vor infrunta cu primele trei din Grupa C, in care sunt implicate Spania, Ungaria (ambele deja calificate), Croatia si Germania.

Rezultatele directe din prima faza se mentin, astfel ca, in functie de ce se intampla in aceasta seara, in Islanda – Rusia (19.00, TVR 2) si Romania – Muntenegru (21.10, TVR 2), aflam cu cate puncte intra echipa noastra in faza a doua a grupelor. Elevele lui Gheorghe Tadici vor intalni, in urmatoarele trei partide, pe Spania, Ungaria si Croatia sau Germania. Un succes obtinut impotriva puternicei formatii a Muntenegrului ne-ar fi de mare folos si am intra cu cel putin 3 puncte in Grupa Principala II (victoria de astazi plus minim egalul cu Rusia) sau chiar 4 puncte (in cazul in care Islanda invinge pe Rusia). De altfel, o victorie a Islandei impotriva Rusiei ne-ar ajuta pentru ca am aborda Grupa Principala II cu minimum doua puncte (victoria obtinuta miercuri seara, impotriva nordicelor). Avantajul acestui format al competitiei este ca, desi deja calificate in faza a doua, Romania si Muntenegru nu au posibilitatea de a-si menaja vedetele in intalnirea de diseara, esecul insemnand in mod direct reducerea sanselor de calificare in semifinale. Indiferent de ce se intampla in ultima etapa, formatia noastra va sustine urmatoarele meciuri pe 9, 11 si 13 decembrie la Novi Sad.

author avatar
Cristi Ionita
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger