AcasăSPORTObiectivul Barcelonei: sa facem bani!

Obiectivul Barcelonei: sa facem bani!

Catalanii stiu ca multe goluri aduc multi bani in vistieria clubului

Sandro Rosell, presedintele FC Barcelona, a anuntat ca obiectivul gruparii catalane pentru 2012-2013 este sa incheie sezonul cu un plus financiar de circa 40 de milioane de euro si nu neaparat sa castige UEFA Champions League sau Primera Division.

Catalanii stiu ca multe goluri aduc multi bani in vistieria clubului

Desi au strans cureaua in ultimii ani, catalanii se confrunta, in continuare, cu mari probleme financiare, datoria clubului fiind estimata, la inceputul actualului sezon, la peste 300 de milioane de euro. In aceste conditii este normal ca oficialii gruparii de pe „Camp Nou” sa-si propuna sa reduca, pe cat posibil, deficitul.

Dupa ce a asigurat clubului un profit cumulat de 45 de milioane de euro in primele doua sezoane de cand a preluat echipa, presedintele Sandro Rosell spera ca, in 2012-2013, echipa sa inregistreze un profit asemanatoare.

Catalanii au investit doar 33 de milioane de euro in transferurile efectuate in vara (19 milioane de euro pentru Alexander Song si 14 milioane de euro pentru Jordi Alba), aceasta suma fiind cea mai mica investita de Barcelona in ultimii sapte ani, istorie fiind vremurile cand gruparea de pe „Camp Nou” dadea 70 de milioane de euro pe Zlatan Ibrahimovic, 40 de milioane de euro pe David Villa sau 34 de milioane de euro pe Cesc Fabregas. In plus, dupa ce s-a despartit de Seydou Keita si Ibrahim Afellay, Rosell nu exclude posibilitatea ca, in iarna, sa renunte si la alti fotbalisti, mai putin utilizati de antrenorul Tito Vilanova, pentru a taia din bugetul pentru salarii.

author avatar
Cristi Ionita
59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger