AcasăSPORTOamenii strazii din Donetk, "deportati" in regiunea Zaporoje inaintea semifinalei Spania-Portugalia

Oamenii strazii din Donetk, „deportati” in regiunea Zaporoje inaintea semifinalei Spania-Portugalia

Copii cotrobaind prin gunoi, in Ucraina

Gest fara precedent facut de autoritatile ucraineene inainte de semifinala Spania – Portugalia, disputata miercuri seara, la Donetk.

Copii cotrobaind prin gunoi, in Ucraina

Ca sa nu se faca de ras in fata VIP-urilor prezente pe „Donbass Arena” – politiceni, sefi de state, artisti, miliardari –, gazdele turneului final i-au adunat de pe strazi pe toti oamenii fara casa si, pentru a fi siguri ca nu pot fi zariti prin diferite zone ale orasului, i-au dus tocmai in regiunea Zaporoje, la 230 de kilometri distanta!

Cateii sunt singurii prieteni ai oamenilor strazii

„Parca am retrai deportarile lui Stalin”, se plang stramutatii, intr-un material publicat de „Pravda”. „Am fost adusi aici din Donetk. Ni s-a spus ca orasul este «rezervat» strainilor. Pur si simplu ne-au luat pe sus de pe strazi si ne-au aruncat in niste autocare. Pe unii i-au dat jos in Melitopol, noi am ajuns in Zaporoje. Cine a opus rezistenta, a fost batut la spate, in zona rinichilor”, a dezvaluit Sasha, un astfel de „vagabond”.

Explicatia lui Alexander Lukianchenko, primarul din Donetk, nu necesita alte comentarii: „Domnilor, in perioada mai – septembrie, oamenii strazii migreaza pe coasta Marii Azov, sa se recreeze”. Orasul Melitopol se afla aproape de coasta Marii Azov.

Masuri similare si la Kiev

In acest weekend, autoritatile din Ucraina vor curata de „vagabonzi” si capitala Kiev. Duminica, pe „Olympinski” se joaca finala Campionatului European, iar gazdele vor ca picior de om al strazii sa nu fie zarit prin oras.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger