AcasăSPORTO vizionare a meciurilor de 20.000 de dolari pe noapte. Cine profită...

O vizionare a meciurilor de 20.000 de dolari pe noapte. Cine profită de Cupa Mondială din Qatar

Qatar nu este singura țară care a înregistrat un boom masiv în turism datorită găzduirii Cupei Mondiale din 2022. Emiratele Arabe Unite vecine vor beneficia și ele de val, cu sclipitoarea capitală comercială Dubai, care va primi aproximativ un milion de vizitatori suplimentari pe parcursul turneului de fotbal.

În august, Paul Griffiths, CEO al Dubai Airports, a numit Dubaiul „principala poartă de acces” la Cupa Mondială și a prezis că va avea mai mulți turiști decât Qatar însuși.

Iar orașul scoate toate atuurile, făcând reclamă atracțiilor turistice extravagante pentru care și-a făcut o reputație. Acum a adăugat experiențe specifice pe tema Cupei Mondiale, profitând în același timp de faptul că Qatar, o țară mică de 3 milioane de locuitori, se străduiește să găzduiască toți turiștii așteptați, iar mulți dintre ei vor alege să se cazeze în Dubai pentru meciuri.

Acest lucru a fost posibil datorită „navetelor aeriene din ziua meciului” operate de Qatar Airlines și de FlyDubai, care permit călătorilor să rezerve zboruri dus-întors în aceeași zi din Dubai sau din Oman, pentru a asista la un meci în Qatar și a se întoarce în mai puțin de 24 de ore.

„La doar o oră de zbor de Qatar, Dubai este o destinație familiară pentru călătorii globali”, a declarat Taufiq Rahim, cercetător la Școala de Guvernare Mohammed bin Rashid, pentru CNBC. „Infrastructura sa turistică și cerințele simple de intrare îl fac o bază convenabilă pentru fanii Cupei Mondiale”.

Qatar a livrat 45.000 de camere de hotel pentru noiembrie, iar cazarea „va fi susținută de nave de croazieră, facilități de camping, apartamente și vile”, potrivit companiei de servicii imobiliare Cushman & Wakefield. Între timp, Dubai, ca oraș, are peste 140.000 de camere de hotel.

În Emiratele Arabe Unite au fost amenajate 43 de zone pentru fanii care urmăresc meciurile pe ecrane uriașe. Budweiser BudX din portul Dubai poate găzdui zilnic 10.000 de persoane. Există chiar și un hotel cu tematică fotbalistică pe arhipelagul artificial Palm Jumeirah, unde suporterii se pot caza în timp ce sunt transportați în și din Doha pentru meciurile zilnice.

Veniturile Dubaiului nu vor proveni doar din cazări la hotel și restaurante. Vizitatorii pot închiria super-iahturi pentru a urmări meciurile în timp ce navighează prin Golful Persic.

Xclusive Yachts oferă cea mai opulentă experiență maritimă la 20.000 de dolari pe noapte pe o navă cu trei punți,  terasă, bar, skylounge, cinci cabine de lux și un bucătar cu stele Michelin care servește mese gourmet.

De asemenea, traficul aerian este în creștere: 120 de zboruri de transfer în și din afara aeroportului Dubai World Central în fiecare zi, între datele de începere și de sfârșit ale turneului, 20 noiembrie și 18 decembrie.

 

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
299 afisari

4 COMENTARII

  1. Wow… să-i vezi pe rahații ăia semi-analfabeți cum aleargă după beșică 90 de minute la 20.000 de coco pe noapte, e chiar o experiență de neuitat.
    Mergeți, oameni buni, mergeți… că vorba aia, nu e prost ăla care cere. 🤣🤣🤣

  2. O tampenie înainte de Craciun sa faci iarna fara bere. De spalaturile din banci mai rau ca in Panama nu vb. nimenia. Fifa parca ar fi pe mainile lui Burleanu.

  3. Dupa olimpiada statul terorist{recunoscut oficial UE} Rusia, iar o sa atace dupa Georgia si Ucraina probabil o sa atace Alaska. Trudo deja se pregateste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger