AcasăSPORTO veste buna si una rea, la Roland Garros: Mitu s-a calificat...

O veste buna si una rea, la Roland Garros: Mitu s-a calificat in optimi, Begu a parasit turneul!

sursa foto: bucurestifm.ro

Tanara jucatoare din Romania a reusit sa faca senzatie, sambata la pranz, pe zgura de la Roland Garros, invingand-o, la finele unui meci intens disputat, pe italianca Francesca Schiavone. Victoria senzationala i-a adus Andreei Mitu calificarea in etapa urmatoare a turneului, urmand sa joace in optimile Grand Slam-ului. Din pacate, vestile nu sunt la fel de bune pentru Irina Begu, care a fost invinsa de sportiva ceha Petra Kvitova.

sursa foto: bucurestifm.ro

Asadar, Andreea isi continua parcursul spectaculos din ultimele saptamani. Jucatoarea care, in urma cu aproximativ o luna, facea senzatie invingand-o pe Eugenie Bouchard, la Fed Cup, a trecut, de aceasta data la Roland Garros, de italianca aflata pe locul 92 WTA.

Desi la inceputul meciului romanca a lasat impresia ca presiunea meciului contra unei jucatoare mai experimentata, castigatoare a competitiei, in urma cu ceva ani, ar putea sa-i creeze probleme, lucrurile n-au stat  deloc asa. Iar rezultatul trecut pe tabela, la capatul a circa o ora si trei sferturi de joc, a aratat victoria romancei 7-5, 6-4.

Reusita a adus-o pe romanca aflata pe locul 100 WTA in optimile Grand Slam-ului de la Paris, si ii confera, totodata, 240 de puncte in clasamentul mondial.

Tot sambata la pranz a intrat pe teren si Irina Begu (locul 30 WTA). Din pacate, insa, meciul contra unei adversare clasate in top 5 al ierarhiei mondiale, respectiv pe locul 4, s-a dovedit a fi prea dificil pentru compatrioata Andreei. Begu a pierdut, cu 3-6, 2-6, disputa in fata Petrei Kvitova, parasind, astfel, dupa turul trei cel de-al doilea Grand Slam al anului.

author avatar
Cristina Stefan
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger