AcasăSPORTO tenismena din Olanda a castigat 469 de meciuri la rand

O tenismena din Olanda a castigat 469 de meciuri la rand

Esther nu a mai pierdut un meci de tenis din ianuarie 2003

Esther Vergeer (31 de ani) este considerata cea mai dominanta jucatoare din istoria sportului, ea contabilizand deja 469 de victorii consecutive. Olandeza s-a calificat in finala Jocurilor Paralimpice de la Londra.

Esther nu a mai pierdut un meci de tenis din ianuarie 2003

Esther, care participa in competitia de tenis in scaunul cu rotile, are un palmares absolut fabulos, olandeza fiind lider al clasamentului mondial de mai bine de 13 ani si neinvinsa din 2003 incoace. In aceasta perioada, ea a castigat de noua ori Australian Open si de cate sase ori US Open si Roland Garros. In plus, olandeza a castigat trei titluri de simplu la Jocurile Paralimpice (Sydney 2000, Atena 2004 si Beijing 2008) si doua de dublu (Sydney si Atena).

Desi gurile rele spuneau ca olandeza nu va mai face multi purici din cauza varstei inaintate, Esther a facut senzatie la Jocurile Paralimpice, ea calificandu-se in finala dupa ce a pierdut numai patru game-uri in patru meciuri (6-0, 6-3 in semifinala de ieri cu Jiske Griffioen). Cel mai probabil, Esther isi va trece in cont inca doua titluri la Jocurile Paralimpice, ea urmand sa joace si in semifinala turneului de dublu, alaturi de Marjolein Buis. Imobilizata in scaunul cu rotile de la 8 ani, Esther a fost campioana europeana de baschet cu echipa Olandei in 1997, iar in octombrie 2010 a devenit prima sportiva cu dizabilitati care pozeaza nud pentru calendarul ESPN.

Lider mondial la capitolul victorii consecutive este pakistanezul Jahangir Khan, de sase ori campion mondial de squash. Desi a obtinut 555 de victorii la rand, Khan a fost neinvins timp de numai cinci ani, 1981-1986.

author avatar
Cristi Ionita
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger