AcasăSPORTO ţară întreaga plânge după LEGENDA care a murit astăzi. Suferea de...

O ţară întreaga plânge după LEGENDA care a murit astăzi. Suferea de Alzheimer!

gerd mullerO ţară întreaga plânge după LEGENDA care a scris istorie. Suferea de Alzheimer!

Întreaga Germanie plânge după legendarul Gerd Muller, care a murit azi. Fostul mare fotbalist avea 75 de ani. Acesta suferea din 2015 de Alzheimer, boală agravată și de demență, fiind de mai multe luni la terapie intensivă.

Fostul atacant, campion european și mondial cu Mannschaftul în 1972 și 1974, se lupta și cu o demență senilă.

E golgeterul absolut al lui Bayern Munchen

Muller deţine recordul de goluri marcate pentru Bayern Munchen, cu 566 de reuşite în 607 meciuri. În plus, Muller are 365 de goluri doar în Bundesliga, unde a fost golgheter de 7 ori.

Muller a avut un procent de eficacitate incredibil şi la naţionala Germaniei (Republica Federală Germană), pentru care a înscris de 68 de ori în 62 de selecţii. A fost supranumit „bombardierul naţiunii.”

68 de goluri în 62 de meciuri pentru naţională

Gerd Muller a marcat 68 de goluri în 62 de meciuri pentru RFG. A reușit o „dublă” în finala CE 1972 (3-0 cu URSS), fiind cel mai bun marcator al turneului, și a dat golul victorios în finala CM 1974 cu Olanda (2-1).

Până să fie depășit de Lewandowski, Muller deținea recordul de goluri într-un sezon al Bundesligii, 40 în 1971-72.Acesta a reușit 398 de reușite în 453 de prezențe la Bayern în campionat.

Vestea despre moartea lui Gerd Muller ne afectează profund pe toţi. E una dintre cele mai mari legende din istoria lui Bayern, realizările sale sunt de neegalat până azi şi vor fi pentru totdeauna parte din marea istorie a lui Bayern şi a fotbalului german.

Ca fotbalist şi ca om, Gerd Muller este ca nimeni altul pentru FC Bayern şi pentru dezvoltarea clubului în unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Gerd va fi în inimile noastre petru totdeauna”, a spus Oliver Kahn, şeful lui Bayern Munchen.

author avatar
Andrei Ștefan
641 afisari

1 COMENTARIU

  1. Alzhaimer și demența senilă sînt cauzate conf.ultimelor cercetări din cauza stresului mare pe care un om trebuie sa-l suporte in viață…RIP GERD !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger