AcasăSPORTO sportiva din Romania, pe lista olimpicilor drogati

O sportiva din Romania, pe lista olimpicilor drogati

Hackerii rusi de la Fancy Bear revin in forta, publicand o noua lista  ce contine, din nou, nume celebre de sportivi care ar fi folosit substante interzise. Este vizata si canotoarea romanca, Roxana Cogianu !

Petra Kvitova, Chris Froome, Bradley Wiggins – completeaza lista „dopatilor”. Kvitova, faimoasa tenismena ceha ar fi folosit, in 2009 formoterol si albuterol, substante stimutaloare. Ciclistii Froome si Wiggins sunt acuzati ca au ingerat prednisolon si, respectiv, salbutamol, medicamente care duc la marirea masei musculare, imbunatatirea presiunii sangvine si consumului de proteine.

In ceea ce o priveste pe canotoarea Roxana Cogianu, Fancy Bear sustin ca romanca ar fi luat dexametazona, intravenos.  Folosita in medicina sportiva, dexametazona stimuleaza performantele, dar este interzisa pe durata competitiilor.

Federatia Romana de Canotaj reactioneaza.

”Urmare a informatiilor aparute in media privind mentionarea sportivei Cogianu Roxana pe lista sportivilor care au folosit substante interzise, dorim sa facem urmatoarele precizari: Informatiile publicate se refera la faptul ca in anul 2014, sportiva Cogianu Roxana a suferit o interventie chirurgicala care a necesitat un tratament medicamentos. Conform regulilor WADA, FR Canotaj si sportiva mentionata au transmis documentele medicale necesare si au informat Federatia Internationala de Canotaj si WADA. Aceasta si nimic mai mult este singura legatura a sportivei Cogianu Roxana cu situatia prezentata in diverse medii de informare”, a precizat secretarul general al FRC, Sandu Pop.

author avatar
National
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger