AcasăSPORTO noua lovitura pentru gimnastica autohtona: si echipa feminina a ratat calificarea...

O noua lovitura pentru gimnastica autohtona: si echipa feminina a ratat calificarea la Rio!

Final de saptamana foarte trist pentru loturile autohtone de gimnastica. Dupa ce s-a aflat ca baietii au ratat calificarea la Jocurile Olimpice, o noua veste-soc a venit de aceasta data din directia echipei feminine.

Dupa aproape cinci decenii de prezente constante si de rezultate fantastice obtinute de reprezentantele din lotul Romaniei de gimnastica, de aceasta data aflam ca echipa feminina nici macar nu va mai participa la viitoarea olimpiada, pentru ca a ratat calificarea pentru Rio.

Obtinand doar locul 7 in turneul de calificare, lotul feminin a ratat sansa de a fi prezent la Jocurile Olimpice de vara de la Rio, tricolorele -Catalina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolisan, Sivia Zarzu, Dora Vulcan si Maria Holbura – fiind devansate de Brazilia, Germania, Franta, Australia si Elvetia. Deunazi, o astfel de veste trista venea si din directia echipei masculine, care a ratat ocazia de a fi prezenta la Rio, terminand calificarile pe locul 5.

Trebuie spus ca, in ciuda faptului ca nu vom avea echipe la JO din acest an, Romania va fi reprezentata la Rio de trei sportivi, singurul nume cunoscut momentan este cel al lui Marian Dragulescu, gimnastul calificandu-se direct, gratie locului 2 obtinut la sarituri, la Campionatele Mondiale. Ceilalti doi reprezentanti ai tarii noastre- un gimnast si o gimnasta- urmeaza sa fie desemnati in perioada urmatoare.

sursa foto: Facebook/Catalina Ponor

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger