AcasăSPORTO „manita” de Baloane de Aur

O „manita” de Baloane de Aur

Messi arata numarul de Baloane cucerite pana acum

Argentinianul Lionel Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului 2015, al cincilea trofeu din cariera, dupa cele din 2009, 2010, 2011 si 2012.

Messi arata numarul de Baloane cucerite pana acum

Performantele realizate sezonul trecut (titlul si Cupa in Spania, Liga Campionilor, Supercupa Europei si Cupa Mondiala a cluburilor) i-au adus starului de la Barcelona victoria (41,33% din voturi) in fata rivalilor Cristiano Ronaldo (27,76%) si Neymar (7,86%).
La numai 28 de ani, Messi are un palmares de invidiat, care cuprinde 7 titluri de campion al Spaniei, 3 Cupe si 7 Supercupe ale Spaniei, 4 Ligi ale Campionilor, 3 Supercupe ale Europei si 3 Campionate Mondiale ale cluburilor. Totodata, argentinianul este cel mai prolific marcator din istoria Spaniei (295 de goluri) si al Barcelonei (430 de goluri in 503 meciuri).
Capitanul echipei nationale a Romaniei, Razvan Rat, si selectionerul Anghel Iordanescu l-au votat si ei pe Lionel Messi in ancheta pentru Balonul de Aur. In prezent jucator la Rayo Vallecano, Rat l-a preferat pe pozitia a doua pe Cristiano Ronaldo, iar a treia sa optiune a fost „Kun” Aguero, de la  Manchester City, un fotbalist care n-a castigat niciun trofeu in 2015. Spre deosebire de fundasul nationalei, experimentatul Iordanescu a intuit perfect podiumul, cu Messi pe primul loc, Ronaldo al doilea si brazilianul Neymar al treilea.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger