AcasăSPORTNurburgring, teren minat pentru Red Bull Racing

Nurburgring, teren minat pentru Red Bull Racing

Etapa a 10-a a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Germaniei, a fost prima in care Sebastian Vettel nu a terminat pe unul din primele doua locuri.

Plecat din pozitia a doua a grilei de start in Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, de la Nurburgring, britanicul Lewis Hamilton, de la Mc Laren Mercedes, a profitat de o manevra gresita a australianului Mark Webber si a preluat sefia cursei inca din primul tur.

Atacat constant de Webber si de spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, Hamilton a rezistat cu brio. Singurele momente in care a avut emotii britanicul au fost cele in care a intrat la boxe, pentru schimburile de pneuri, dar mecanicii de la McLaren l-au rezolvat fara probleme.

In final, Hamilton s-a impus cu aproape 4 secunde avans fata de Alonso si cu aproape 10 secunde avans fata de Webber, obtinand a doua sa victorie in actualul sezon, dupa cea din China, din aprilie.

Germanul Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, a terminat cursa abia pe locul al patrulea, la aproape 48 de secunde de lider, dupa ce pilotul de la Red Bull Racing a ocupat la un moment dat chiar locul al noulea in cursa. Marele Premiu al Germaniei a fost prima etapa din 2011 pe care Vettel nu a reusit sa o termine pe unul dintre primele doua locuri.

In ciuda acestui insucces, Vettel a pierdut doar trei puncte in lupta cu principalul urmaritor, Mark Webber, coechipierul sau de la Red Bull Racing. Pilotul german are  216 puncte in clasamentul general, cu 77 mai multe decat Webber. Podiumul este completat de Hamilton, care a ajuns la 134 de puncte. Red Bull Racing domina clasamentul constructorilor cu 358 de puncte. Formatia austriaca are un avans de 115 puncte fata de McLaren Mercedes si 166 de puncte in fata italienilor de la Ferrari.

Duminica viitoare este programat Marele Premiu al Ungariei. Cursa de pe circuitul de la Hungaroring este etapa a 11-a a Campionatului Mondial de Formula 1.

author avatar
Cristi Ionita
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger