AcasăSPORTNUCLEARĂ PENTRU DJOKOVIC: Expulzat din Australia și anchetat în Spania! Detalii de...

NUCLEARĂ PENTRU DJOKOVIC: Expulzat din Australia și anchetat în Spania! Detalii de ultimă oră în scandalul anului

NUCLEARĂ PENTRU DJOKOVIC: Expulzat din Australia și anchetat în Spania! Detalii de ultima oră în scandalul anului

Un important journalist australian de politică internă susține că Novak Djokovic va fi expulzat din Australia, viza acestuia urmând să fie anulată în cursul zilei de joi, 13 ianuarie.

 

UPDATE. Liderul mondial din ATP a aflat cu cine va juca în primul tur al Australian Open, în condițiile în care organizatorii turneului nu au așteptat o decizie a autorităților privind viza sârbului.

Astfel, Nole îl va întâlni în primul tur pe compatriotul Miomir Kecmanovic (22 de ani, locul 78 ATP). Sârbul s-ar putea confrunta cu americanul Tommy Paul (24 de ani, locul 41 ATP) în turul secund, Lorenzo Sonego ar putea fi adversarul lui Djokpvic din turul III, în timp ce Cristian Garin îl așteaptă în faza optimilor de finală.

Paul Bongiorno, journalist al The Saturday Paper, afirmă că ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, va aproba expulzarea lui Nole, o decizie în acest sens fiind deja luată.

„Cum de a putut Novak Djokovic să vină aici?”

Bongiorno este un important jurnalist politic din Australia și este cunoscut pentru conexiunile puternice cu mediile politice și guvernamentale. Un anunț este așteptat joi, dar Bongiorno, care are contacte importante în politica australiană, crede că tenismenul sârb va fi expulzat.

Hawke ia în considerare anularea din nou a vizei folosind puterile sale discreţionare, potrivit purtătorului său de cuvânt, deşi avocaţii jucătorului au depus o serie de documente noi care au amânat decizia.

Presa australiană, însă, a susținut că decizia este acum iminentă. Se așteaptă ca Hawke să-și anunțe decizia joi, potrivit Sydney Morning Herald, care nu a oferit o sursă.

Potrivit Melbourne Herald Sun, un oficial guvernamental a susținut că permiterea lui Djokovic să rămână în Australia fără a fi vaccinat împotriva Covid-19 ar crea un precedent periculos.

Această sursă ar fi spus că guvernul primului ministru Scott Morrison ar trebui să acționeze în ciuda oricărei „reacții” internaționale, deoarece anularea vizei ar fi în concordanță cu eforturile de luni de zile ale Australiei de a reduce răspândirea virusului, scrie France 24.

„Politica Australiei este de a nu permite persoanelor nevaccinate să intre pe teritoriul său. Cum am ajuns aici este dincolo de înțelegerea mea”, a declarat joi liderul opoziției laburiste Anthony Albanese. „Cum de a putut Novak Djokovic să vină aici?”

A intrat ilegal în Spania?

Pe de altă parte, guvernul din Spania vrea să determine dacă Djokovic a intrat ilegal în țară, înainte de zborul său spre Melbourne. Concomitent autoritățile sârbe îl anchetează pe Nole după ce aceasta a recunoscut că s-a izolat după ce a fost infectat cu Covid-19.

La 31 decembrie, Novak Djokovic s-a deplasat din Serbia în Spania, la Marbella, și se crede că încă se antrena în orașul spaniol din 4 ianuarie. Novak a luat avionul spre Australia, a doua zi.

Autoritățile spaniole au deschis o anchetă acum în condițiile în care Djokovic nu ar fi cerut permisiunea specială de la Ambasada Spaniei sau de la Ministerul de Externe pentru a intra în țară nevaccinat.

În septembrie 2021, cetățenii sârbii care intrau în Spania trebuieau să prezinte dovada unui vaccin o scutire pentru a intra pe teritoriul Iberic. Djokovic nu a furnizat nici una nici alta, susțin autoritățile spaniole.

author avatar
Tudor Borcea
1.382 afisari

5 COMENTARII

  1. totusi ce a facut omul asta de este haitut in halul asta ? a bifat gresit o casuta , a intrat ilegal ? adica cum,a venit noaptea pe sub apa , parasutat ? toata propaganda e pe capul lui , pina si badea a pus botul , la aia , ca novak e smecher , ca nu stiu ce .

  2. A bifat greșit deliberat aceeași căsuță, la întrarea în mai multe țări. Spania, Serbia printre ele. Adică, mai pe românește a mințit fără rușine. „Las’că merge și așa” în cel mai pur stil balcanic.

    • si ce-ai vrea bai gaozare pentru casuta aia sa fie spanzurat ? ineca-v-ar propaganda sa va inece spurcaciunilor !

    • Pentru cā dacā nu sunt cāsāpiti autorii criminali ai pLandemiei si executantii lor, asa cum ar merita, este de datoria oricarui om sānātos la cap si care mai are o bruma de demnitate în el sā” fenteze ” regulile si ” legile ” aberante si totalitare (e putin spus) ale acestor asasini vinovati de crime impotriva umanitatii, adicā sā nu le urmeze si sā se ridice impotriva jegurilor care isi bat joc de o lume întreaga. Cui eschiveazā regulile imbecile ale unor scelerati avizi de control si putere eu nu pot sa-i zic decat ” bravo! „, intelegeti voi, āstia cu suflete de slugā? Sclavilor!

  3. & „Mistreți” de la Țiriac și Augustin Doinaș, condamnat și pentru omisiunea denunțului, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger