AcasăSPORTNUCLEARĂ: Arabia Saudită vrea să cumpere Liga Campionilor și să o desființeze!

NUCLEARĂ: Arabia Saudită vrea să cumpere Liga Campionilor și să o desființeze!

Nucleară în fotbal, pe final de 2024. Arabia Saudită intenționează să cumpere franciza Ligii Campionilor și să desființeze competiția! Microbiștii nu vor rămâne, însă, fără plăcerea de a urmări dueluri de foc, căci șeicii de la Riad au în plan înființarea unei SuperLigi la nivel mondial!

Când ai miliarde la dispoziție, îți permiți să deschizi un front cu UEFA și să vorbești despre o nouă competiție profesionistă de top.

Experții financiari își dezvăluie „predicțiile revoltătoare” pentru 2024. Două dintre ele vedem că deja s-au împlinit!

„Saudi Pro League” apare treptat ca o nouă superputere între competițiile fotbalistice, asta după ce a reușit să atragă o serie de nume uriașe în Orientul Mijlociu. Cristiano Ronaldo a dat startul, când s-a alăturat Al-Nassr. L-au urmat, apoi, jucători precum Karim Benzema (câștigător al Balonului de Aur, la vremea respectivă), Neymar, N’Golo Kante, Roberto Firmino și Jordan Henderson.

Creșterea rapidă a ligii arabe a ridicat imediat întrebarea dacă echipele de top ale diviziei ar putea juca, într-o bună zi, în competiția emblematică a Europei – Liga Campionilor.

Și aici au intervenit Ole Hansen (șef al strategiei de dezvoltare) și Kim Cramer Larsson (analist tehnic), care lucrează pentru banca daneză de investiții „Saxo”. Cei doi au mers chiar chiar mai departe, sugerând că, în viitorul apropiat, un consorțiu din Arabia Saudită intenționează să cumpere întreaga franciză Champions League. De unde bani? Din creșterea fără precedent a prețurilor la țiței.

Dacă fac asta, arabii ar putea insista, apoi, pentru crearea unei „Super Ligi” la nivel mondial.

„Odată cu creșterea veniturilor din petrol, Mohammed bin Salman (n.r. – prințul moștenitor al Arabiei Saudite) vede o oportunitate excelentă de a face un pas mai departe. Susținut de FIFA, Regatul Arabiei Saudite lansează provocarea –  încearcă să cumpăre UEFA Champions League, unul dintre cele mai prestigioase turnee de fotbal din lume. Când vor deține franciza celei mai prețuite competiții de fotbal, saudiții vor muta imediat – un superturneu la nivel mondial pentru cele mai puternice cluburi”, spun bancherii de la „Saxo”.

Cei doi analiști nu prea au dat greș cu predicțiile lor. Hansen și Larsson sunt aceiași doi oameni care au prezis Brexitul, în 2015.

CITEȘTE și

author avatar
Mihail Ioan
10.507 afisari

4 COMENTARII

  1. Ar fii naspa, Europenii is europeni, sa rămână asa, în Europa unde e cel mai de calitate football, nu vreau sa vad football arab sau indian

    • 3si e normal ca europenii sa aibă echipe din Asia și Irsrael capabile mata nu stii ca banul e la putere și nu caracterul matale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger