AcasăSPORTNu va mai fi niciodata acelasi Michael Schumacher!

Nu va mai fi niciodata acelasi Michael Schumacher!

Germanul Michael Schumacher, aflat in coma indusa de mai multe saptamani dupa accidentul de schi suferit la sfarsitul anului trecut, „nu va mai fi acelasi om pe care il stim, in cazul in care se va trezi”, a declarat, ieri, un specialist in afectiuni ale creierului de la „University College London”.

Michael Schumacher este in stare vegetativa de trei saptamani

„Daca Michael Schumacher se trezeste, nu va mai fi acelasi Michael Schumacher. Recuperarea poate fi una de succes numai daca pacientul sa adapteaza la noua sa viata. Pacientii trebuie sa fie capabili sa faca fata limitarilor impuse de faptul ca viata lor s-a schimbat”, a declarat Richard Greenwood pentru ziarul londonez „The Times”, care a publicat, printre altele, opiniile mai multor experti neurochirurgi legate de starea in care se afla fostul pilot de Formula 1. Referitor la momentul in care Schumacher ar putea fi scos din coma, Peter Vajkoczy, seful departamentului de neurochirurgie de la spitalul „Charite”, din Berlin,  spune: „Pacientii pot fi tinuti in aceasta stare trei sau patru saptamani. Durata comei artificiale nu indica prognoze si nu poate oferi indicii privind desfasurarea ulterioara a starii de sanatate. Cu toate astea, este un indiciu ca Michael Schumacher a suferit o trauma puternica, iar presiunea intracraniana este inca foarte ridicata. Pana cand presiunea nu este sub control, doctorii vor decide sa-l mentina in coma”.

Pubicatia „Focus” il citeaza si pe medicul Dirk Repkewitz, sef al sectiei de neuroanestezie din cadrul spitalului „Günzburg”, care explica cum sunt hraniti pacientii aflati in coma: „La inceput, hranirea se face printr-un cateter, apoi se incearca introducerea unui tub in stomac. Astfel, sunt evitate infectiile. Exista, totusi, riscul ca o astfel de procedura sa nu aiba succes, pentru ca pacientul vomita sau pierde suc gastric”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger