AcasăSPORTNu s-a mai întâmplat niciodată până acum! Ce s-a aflat despre Balonul...

Nu s-a mai întâmplat niciodată până acum! Ce s-a aflat despre Balonul de Aur

Este vorba despre o premieră nedorită în istoria de peste șase decenii a inițiativei care încununa eforturile jucătorilor de fotbal.

Jucătorii și suporterii deopotrivă au primit o veste nedorită în legătură cu cel mai râvnit trofeu din fotbal: Balonul de Aur.

Balonul de Aur, considerat a fi cel mai important premiu asociat ”sportului rege” la nivel mondial, nu va fi acordat în 2020. Decizia din acest an va rămâne în istorie, și are legătură, după cum mulți intuiau, cu pandemia de coronavirus. Și vine după ce mai multe competiții au avut de suferit, inclusiv Euro 2020 fiind amânat.

Decizia, una fără precedent, din 1956, de când a apărut acest premiu, a fost anunțată luni de către reprezentanții revistei France Football, una dintre cele mai cunoscute publicații sportive din Europa. ″Circumstanţe excepţionale, decizii excepţionale. (…) Pentru că un asemenea an unic nu poate şi nu ar trebui să fie tratat ca un an obișnuit’’, transmit oficialii publicației, atât pe pagina oficială de Twitter, cât și pe site-ul oficial.

Vestea s-a aflat după ce, recent, Lionel Messi, vedeta Barcelonei, a fost desemnat cel mai bun marcator din campionatul spaniol de fotbal. Anul trecut, argentinianul devenea primul fotbalist din istorie care reușea să cucerească șase astfel de trofee, devansându-l pe Cristiano Ronaldo, care are doar cinci astfel de titluri.

sursa foto: francefootball.fr

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger