AcasăSPORTNu Euro 2016! TVR da 15 milioane de euro pentru nimic

Nu Euro 2016! TVR da 15 milioane de euro pentru nimic

De la o vreme incoace, conducerea TVR ne bombardeaza cu mesaje lacrimogene despre situatia dramatica in care a ajuns postul public de televiziune. Mai mult, romanului de rand i se cere sa ajute (a se citi sa dea bani!) la salvarea situatiei. Sa le plangi de mila, nu alta, bietilor angajati din Dorobanti!

Si ce ofera la schimb TVR? Cateva emisiuni interesante si mult, foarte mult moloz. Cand a fost vorba sa cumpere drepturile tv pentru Campionatul European din Franta, competitie la care s-a calificat si echipa nationala a Romaniei (dupa o absenta de opt ani), conducerea TVR a dat din umeri. Ba, unii membri ai Consiliului de Administratie au dat si din gura, vezi, Doamne, ca ce-i trebuie fotbal si C.E. platitorului de taxa radio-tv?! Si uite asa s-a ajuns ca, pentru 2,2 milioane de euro nealocate, turneul final sa dispara din grila de vara a TVR.

Luati la intrebari de oameni, cei din televiziunea publica au gasit raspunsul pentru dezinteresul afisat fata de Euro 2016: nu sunt bani, trebuie platite executarile sindicalistilor. Hopa, ce surpriza! Adica, TVR nu a gasit resurse pentru a transmite Franta – Romania, de exemplu (meciul de deschidere de la C.E., programat pe 10 iunie), dar are bani sa plateasca majorarile salariale propriilor angajati? Hai, ca asta chiar e buna si le intrece pe toate!

Sa vedem, insa, despre ce poveste este vorba. Aproape 950 de angajati ai SRTv au obtinut in instanta majorarea lefurilor de baza, iar alte procese cu acelasi obiect sunt in deplina derulare. In cifre, informatiile noastre spun ca ar fi vorba despre vreo 15 milioane de euro, bani pe care TVR ii vireaza (daca nu a facut-o, deja) in conturile membrilor de sindicat. Si, atentie, nu vorbim despre o premiera, caci acelasi lucru s-a intamplat bunaoara si in 2015, cand s-au facut plati de 5 milioane de euro catre angajatii care au castigat procesele intentate TVR.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
485 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger