AcasăSPORTNu e nici Popescu, nici Lupescu! Un fost international ataca scaunul lui...

Nu e nici Popescu, nici Lupescu! Un fost international ataca scaunul lui Mircea Sandu

Daniel Prodan studiaza managementul sportiv la Institutul "Johan Cruyff"

Ajuns team manager la echipa nationala de tineret, Daniel Prodan spera sa ajunga dupa alegerile din 2014 direct in fotoliul de presedinte al FRF.

Daniel Prodan studiaza managementul sportiv la Institutul "Johan Cruyff"

Problemele de natura penala pe care le are Gica Popescu, dar si ezitarea lui Ionut Lupescu l-au convins pe Daniel Prodan ca merita sa-si incerce norocul la alegerile pentru functia de presedinte al FRF, programate in 2014. In prezent, actualul coordonator al echipei nationale de tineret se specializeaza in managementul sportiv la Institutul „Johan Cruyff”, din Barcelona, si vorbeste deschis despre ocuparea unei functii de conducere in fotbalul romanesc. De altfel, intr-un interviu acordat respectivului institut, Daniel Prodan sustine ca presedintele unui for de importanta FRF trebuie neaparat sa fie un fost fotbalist: „Cred cu tarie in filozofia lui Johan Cruyff, care spune ca organizatiile sportive trebuie sa fie conduse de persoanele care cunosc foarte bine industria sportului si au inima unui sportiv. Aceste persoane sunt obisnuite cu partea dura a sportului, cu acele dezamagiri si bucurii, infrangeri si victorii. Avem deja cateva exemple, cum ar fi presedintele UEFA, Michael Platini, presedintele Federatiei Spaniole, Jose Maria Villar, presedintele FRF, Mircea Sandu, si sa nu-l uit pe presedintele onorific al clubului Bayern Munchen, Franz Beckenbauer”.

Curs online de management sportiv

SBF (Bazele Managementului Sportiv) este cursul online urmat de Daniel Prodan la Institutul „Johan Cruyff”. Oferit in trei limbi (engleza, spaniola si olandeza), cursul dureaza aproximativ 4 luni, fiind impartit in patru module de cate 20 de ore fiecare: management strategic, abilitati manageriale, marketing sportiv si management financiar. „Acest curs imbunatateste cunostintele mele in domeniul managementului de sport,  care cu siguranta imi va deschide noi orizonturi in gandire si in anumite situatii”, afirma Prodan.

Mircea Sandu si-a anutat, deja, retragerea

Presedintele in exercitiu al Federatiei a declarat de nenumarate ori ca nu va mai candida pentru un nou mandat la Federatie. In privinta alegerilor din 2014, Mircea Sandu s-a ferit sa nominalizeze vreun inlocuitor preferat, afirmand in dese randuri ca atat Gica Hagi, cat si Gica Popescu pot conduce FRF. Ionut Lupescu si, mai nou, Daniel Prodan sunt si ei interesati sa ocupe fotoliul de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger