AcasăSPORTNovak Djokovici, PERSECUTAT în Australia. Guvernul i-a dat cea mai proastă veste!

Novak Djokovici, PERSECUTAT în Australia. Guvernul i-a dat cea mai proastă veste!

djokovic-carantinaNovak Djokovici, PERSECUTAT în Australia. Guvernul i-a dat cea mai proastă veste!

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) nu știe deocamdată dacă va putea participa la Australian Open, în condițiile în care riscă să fie expulzat de la Melbourne, din cauza unor probleme cu viza de călătorie.

Problema cea mare a lui Nole e că autorităţile australiene nu cred că el chiar a fost infectat cu Covid-19, în luna decembrie.

Guvernul nu crede că a avut o boală medicală majoră acută

Guvernul australian a contestat cererea lui Djokovici de a fi scutit din punct de vedere medical de cerințele de vaccinare din Australia, pe motiv că a contractat COVID-19 la mijlocul lunii decembrie.

Nu există niciun indiciu că solicitantul a avut o „boală medicală majoră acută” în decembrie 2021. Tot ce a spus este că a fost testat pozitiv pentru COVID-19″, se arată în prezentarea guvernului.

Controversa legată de Djokovici a zguduit tenisul mondial, a provocat tensiuni între Serbia și Australia și a devenit un subiect aprins de discuție pentru oponenții mandatelor de vaccinare din întreaga lume.

Lui Djokovici nu i s-a garantat accesul la Australian Open 2022

Autoritățile de la Melbourne susțin că Djokovic n-a primit nicio asigurare că poate intra în țară, pentru a participa la Australian Open, în baza unei derogări medicale, fără să fie vaccinat împotriva noului coronavirus.

Nu există nicio asigurare privind intrarea în țară a unui cetățean care nu este australian. În schimb, sunt condiții și criterii pentru intrarea în țară, pentru refuzul și anularea unei vize. Aceste puteri și responsabilități sunt atribute fundamentale ale suveranității Australiei.

Dacă instanța va decide eliberarea imediată a aplicantului, trebuie să specifice clar că autoritățile nu pot fi împiedicate să-și exercite puterea de a reține persoana respectivă, în ciuda deciziei de anulare. Eliberarea nu previne o detenție ulterioară, dacă există aceste prerogative.

Guvernul nu a oferit nicio asigurare că așa-zisa „derogare medicală” va fi acceptată. Nu există niciun indiciu că persoana care a aplicat pentru viză a avut o problemă medicală acută în decembrie 2021. A spus doar că a fost testat pozitiv la COVID-19″, se arată în documentul depus de Guvernul Australiei.

author avatar
Andrei Ștefan