AcasăSPORTNovak Djokovic, deportat din Australia! Ultimele vești despre situația campionului sârb

Novak Djokovic, deportat din Australia! Ultimele vești despre situația campionului sârb

Novak DjokovicNovak Djokovic, deportat din Australia. Viza sârbului a fost anulată!

Novak Djokovic a aterizat miercuri la Melbourne, pentru a participa la Australian Open, dar nu a fost lăsat să intre în țară. Sportivul, care nu este vaccinat anti-Covid-19, a încercat să intre în țară cu o adeverință medicală. Dar a întâmpinat probleme la aeroport, unde a fost interogat și ținut mai bine de opt ore, din cauza vizei.

UPDATE 10:00. Novak Djokovic rămâne în Australia până luni. Joi, avocații tenismenului au contestat decizia de anulare a vizei. După mai multe ore în sala de judecată, s-a decis amânarea unei hotărâri. Decizia se va lua luni, 10 ianuarie, în jurul orei 10:00, ora Australiei, informează mai mulți ziariști australieni. Până atunci, campionul sârb va rămâne izolat în hotel.

Djokovic spera ca autoritățile australiene să facă o derogare de la reguli în cazul său pentru a participa la turneu de grand șlam din Melbourne. Decizia finală luată de autoritățile australiene a venit după multe ore de așteptare: viza i-a fost anulată și va fi deportat.

Autoritățile au considerat că excepția medicală nu conținea dovezi suficient de bune pentru ca sârbului să-i fie permisă intrarea în țară. Novak Djokovic a fost transportat la un hotel din oraș destinat persoanelor care intră în carantină, urmând să fie trimis acasă cu primul avion. Acesta e hotărât să dea în judecată forurile care i-au interzis intrarea în Australia.

Novak Djokovic a obținut scutire medicală pentru a juca la Australian Open

Anunțul că Novak Djokovic a primit dreptul să joace la Australian Open, deși nu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, a stârnit numeroase reacții, mai ales că tenismenul sârb a primit o scutire medicală controversată din partea autorităților australiene.

Publicația spaniolă Marca a anunțat că Djokovic nu se încadrează la niciunul dintre cele patru motive pentru care un sportiv poate să intre în Australia fără un vaccin împotriva COVID-19.

Motivele acceptate în Australia pentru obținerea unei scutiri medicale, fără vaccinare anti-COVID

  • Istorie de anafilaxie față de o componentă a vaccinurilor aprobate
  • Efecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă
  • Afecțiune medicală acută
  • Boală cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni
author avatar
Andreea Vlad
666 afisari

8 COMENTARII

  1. Cam asa vad democrația și libertatea de, a alege progresisti globalisti, forțarea unui om complet sanatos, pt ca vorbim totuși de, un sportiv de performanta și obligarea de, as face un maglavait experimental, un motiv în plus, sa spunem Nu acestei tirani neomarxiste cu apucături satanice

  2. Burghezu ridicat din proletariat se crede buricul pămîntului.Felicit guvernul australian pentru măsura luată .

  3. @ Finanțarea de către industriași și companiile farmaceutice a sportului de performanță încalcă dreptul sportivului de a decide despre propria persoană, chiar și în ceea ce se referă la funcționarea legilor naturii,?

  4. & Cristian Țopescu probabil ar fi vorbit despre lipsă de fair play, pe când în epoca lui Cristian Balaj la ANAD au fost sancționate terapii cu beculețe laser aplicate sportivilor și nu dintre cele vaccinologice cu ac și seringă , ?

  5. Felicitari pentru oficialii australieni. Jenant pentru tenismen, o fi campion ca sportiv dar ca om este jalnic. Nu profita ca esti sportiv!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger