AcasăRecomandariNoul antrenor al lui Bute, dezvaluiri incendiare din cantonament: "Nu-mi vine sa...

Noul antrenor al lui Bute, dezvaluiri incendiare din cantonament: „Nu-mi vine sa cred ca a fost campion mondial!”

Cu 11 zile inainte de mult asteptata revenire in ring, pugilistul roman a fost radiografiat de noul sau antrenor, Howard Grant, un canadian de origine jamaicana.

Grant scoate untul din Bute

Dupa ce a avut ocazie sa se antreneze cu Freddy Roach, considerat drept cel mai bun tehnician de box din lume, Lucian Bute a intrat pe mainile lui Howard Grant. Romanul isi pregateste revenirea in ring dupa o pauza de 19 luni si a dorit sa se antreneze in cele mai bune conditii, astfel ca a ajuns la Grant, „cel mai bun antrenor de batai din Canada”, prin intermediul bunului sau prieten Georges St. Pierre, actualul campion UFC la categoria welter. Iar Howard Grant a avut o singura dorinta, inainte de a bate palma cu Bute, aceea ca romanul sa nu-i solicite sa-l menajeze. Bute si Grant au, deja, aproape doua luni de cand se antreneaza intens la „Grant Brothers Boxing”, sala detinuta de Howard Grant la Montreal, in colaborare cu fratele sau, Otis. Au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la meciul lui Bute cu italianul Andrea Di Luisa (15 august, Montreal), campionul european la categoria supermijlocie, iar Howard Grant a acceptat sa vorbeasca despre colaborarea cu noul sau elev. „Lucian a venit la mine la sala in urma cu aproape trei luni. Dupa ce l-am vazut in ring pot sa spun ca nu-mi vine sa cred ca a fost campion mondial. Face o multime de greseli. Dar eu sunt un mecanic bun si il ajut sa repare acele greseli. Trebuie sa-si tina garda mai sus si sa fie mai eficient in lupta de aproape”, a afirmat Howard Grant.

Howard (stanga, alaturi de fratele sau, Otis) a fost campion al Commonwealth-ului si a castigat 16 dintre cele 19 meciuri disputate la profesionisti

In schimb, tehnicianul de origine jamaicana este incantat de modul in care Bute arata, desi a ajuns la 35 de ani. „Pot spune ca Lucian se reinventeaza. Daca reuseste sa se mentina la acest nivel, fizic vorbind, si invata sa dea din nou drumul la brate, ca in vremurile bune, il pot face din nou campion mondial”, a spus Grant.

Concluzia antrenorului: „Nu are barbie pentru semigrea”

Tehnicianul de 49 de ani este ferm convins ca Bute se poate bate din nou pentru o centura de campion mondial, singura conditie este ca romanul sa lupte la categoria supermijlocie. „Am ales ca meciul cu Di Luisa sa fie la o categorie intermediara pentru a-l reacomoda, treptat, cu conditiile de la supermijlocie. Cred ca locul lui Bute este la 76,2 kilograme. Nu are barbia necesara pentru a-si incerca norocul cu batausii de la semigrea, respectiv cu Jean Pascal, Adonis Stevenson sau Beterbiev. In schimb, la supermijlocie, dupa retragerea lui Froch, nu cred ca exista boxer care sa-i puna probleme lui Bute. Daca se tine bine fizic si repara greselile mentale, il vad pe Lucian luptandu-se din nou pentru un titlu mondial contra unor boxeri precum George Groves, Badou Jack si Arthur Abraham. Si credeti-ma ca, daca totul este in regula, niciunul dintre acei pugilisti nu-i pot sta in cale”, este concluzia lui Grant.

author avatar
Cristi Ionita
1.644 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger