AcasăSPORTNoua Zeelanda a castigat Cupa Mondiala de rugby: Razbunarea All Blacks

Noua Zeelanda a castigat Cupa Mondiala de rugby: Razbunarea All Blacks

McCaw (cu trofeul) si coechipierii lui au devenit eroi nationali

Noua Zeelanda s-a impus, cu 8-7, in finala cu Franta, de ieri, si a castigat pentru a doua oara Cupa Mondiala de rugby, dupa succesul obtinut la editia inaugurala din 1987.

McCaw (cu trofeul) si coechipierii lui au devenit eroi nationali

Considerata favorita in finala de la Auckland, Noua Zeelanda a dat totul pentru a razbuna infrangerea suferita in sferturile de finala ale editie precedente, cand Franta s-a impus, cu 20-18, dupa o mare greseala de arbitraj. Capitan in ambele meciuri, Richie McCaw a declarat “ne-a trebuit patru ani sa transformam acel vis urat intr-unul frumos”. All Blacks au castigat Cupa Mondiala cu victorii pe linie si dupa o finala cu Franta, la fel ca in 1987. Desi “cocosii” si-au vandut scump pielea, francezii de acasa anticipau rezultatul final, cei de la L’Equipe titrand “Scenariul a fost respectat cu aceasta victorie finala a All Blacks”.

Suparati, francezii au iesit din finala cu fruntea sus

Delegatia Frantei a fost felicitata de presedintele Nikolas Sarkozy. Devenit tata de curand, Sarkozy nu a mai ajuns la meci. Partida a fost ultima pentru Marc Lievremont la conducerea nationalei Frantei, tehnicianul declarandu-se multumit de parcursul echipei, desi a avut mai multe contre cu elevii sai.

author avatar
Cristi Ionita
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger