AcasăSPORTNoua stea a gimnasticii romanesti, incoronata la Moscova: Larisa de aur

Noua stea a gimnasticii romanesti, incoronata la Moscova: Larisa de aur

Capitala Rusiei a gazduit Campionatele Europene de gimnastica, sport la care Romania si-a aratat maiestria inca o data. Numai ieri, delegatia noastra a cucerit cinci medalii, cu Larisa Iordache in mare forma.

Larisa Iordache, medaliata cu aur la barna, a impresionat la Moscova

Barna ramane aparatul preferat al romancelor, lucru demonstrat si ieri de Larisa Iordache (17 ani), medaliata cu aur in aceasta proba transformata in mare arta de Nadia Comaneci. De altfel, comparatia cu „Zeita de la Montreal” o maguleste, dar si ambitioneaza pe sportiva clubului Dinamo, mai cu seama ca prima data s-a vorbit despre „noua Nadia” inca de acum sase ani, cand Larisa abia terminase clasa a IV-a. La Moscova, Campionatele Europene de gimnastica au adus confirmarea suprematiei pentru Larisa Iordache: dupa „argint” la editia precedenta, a urmat aurul mult asteptat. Obiectivul urmator este titlul mondial in toamna, iar pe termen lung Olimpiada de la Rio de Janeiro (2016).

Descoperita la o plimbare in parc

Despre Larisa Iordache s-a spus inca din 2003 ca numele ii va ramane pentru totdeauna in cartea de aur a gimnasticii, atat de urias talent arata in executii. Putina lume stie, insa, ca acest sport a ales-o pe Larisa, si nu invers, asa cum s-ar putea crede; pe cand era „de-un bot”, a fost remarcata la o simpla plimbare cu rolele prin parc de profesoara Mariana Silisteanu Campeanu si astfel indrumata spre sectia de gimnastica a CS Dinamo. De acolo, pasul firesc spre lotul olimpic de la Onesti, unde a fost primita inca de la varsta de 11 ani.

Campioana in toate concursurile de juniori

Nu are inca varsta majoratului, dar Larisa Iordache se comporta, deja, ca o gimnasta aflata la apogeul carierei. Asta se datoreaza si uriasei experiente internationale acumuluata in concursurile de juniori, de unde s-a intors de fiecare data victorioasa, fie ca vorbim aici despre prestigiosul trofeu „Top Gym” (castigat la 13 ani, aur la barna), fie ca ne referim la europenele de juniori (2010).

Saritura lui Flavius Koczi a fost de "argint"

Koczi, argint la sarituri

La masculin, gimnastul Flavius Koczi a castigat, tot ieri, medalia de argint in finala de la sarituri. Flavius Koczi a fost notat cu 15.158 la prima saritura si cu 14.616 la cea de-a doua, iar cu media de 14.887 a urcat pe treapta a doua a podiumului. Celelalte medalii ale Romaniei la Campionatele Europene desfasurate la Moscova au fost obtinute de Diana Bulimar (argint la barna si bronz la sol) si Larisa Iordache (aur la barna si argint la sol, sarituri si individual compus).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger