AcasăSPORTNou record în fotbal! Messi, în fruntea listei!

Nou record în fotbal! Messi, în fruntea listei!

 

Lionel Messi a terminat ca golgheter în La Liga pentru a șaptea oară, devenind cel mai bun marcator al campionatului spaniol de fotbal.

Lionel Messi a stabilit un nou record pentru cele mai multe pase de gol din La Liga într-un singur sezon, depășindu-l pe fostul coechipier al Barcelonei Xavi în acest proces.

Argentinianul a reuşit să înscrie 25 de goluri, cu patru mai multe decât atacatul francez al rivalei Real Madrid, Karim Benzema.

Lionel Messi a încheiat sezonul La Liga cu 25 de goluri și 21 de asistențe la numele său după demolarea cu 5-0 a Barcelona împotriva echipei Deportivo Alaves. În ultimul minut al Argentinei, a fost mascat un gol de către Ansu Fati, ceea ce a deschis scorul împotriva lui Alaves, Messi urmând să adauge încă două goluri ale sale.

Argentinianul, care a terminat, de asemenea, ca jucător de top pentru un al patrulea sezon consecutiv, a eclipsat etalonul pe care l-a împărțit anterior cu Telmo Zarra. Aceasta a spus că ar fi vrut să câștige mai degrabă liga.„Premiile și obiectivele individuale sunt secundare. Este o realizare importantă să o câștig de șapte ori, dar mi-ar fi plăcut să fi fost însoțit de titlul La Liga”, a spus Messi. „Astăzi am văzut altceva, a fost un joc dificil din cauza situației în care ne aflam, și a timpului și a căldurii, dar echipa a răspuns cu o atitudine diferită și a arătat un mare angajament.Ne-am analizat mult, din interior, ceea ce trebuie să facem. Nu am avut un sezon bun în ceea ce privește performanțele sau rezultatele, dar astăzi am făcut un pas înainte. Este un pas important pentru ceea ce urmează” a declarat el.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger