AcasăSPORTNike ii intoarce spatele lui Pacquiao

Nike ii intoarce spatele lui Pacquiao

Pacquiao era unul dintre cele mai importante nume din portofoliul Nike

Producatorul american de echipament sportiv Nike a decis sa rupa contractul cu boxerul filipinez Manny Pacquiao, dupa ce acesta a facut afirmatii homofobe, comparandu-i pe homosexuali cu animalele.

Pacquiao era unul dintre cele mai importante nume din portofoliul Nike

„Consideram abjecte declaratiile lui Manny Pacquiao”, a declarat un purtator de cuvant al grupului american, care a precizat ca Nike a pus capat relatiilor comerciale cu pugilistul, caruia ii era unul dintre cei mai importanti sponsori. „Nike se opune cu fermitate oricarui fel de discriminare si are o lunga istorie de sustinere si aparare a drepturilor comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali)”, a adaugat acesta.
Intr-un interviu acordat televiziunii filipineze, in timp ce se afla in plina campanie pentru un post de parlamentar, Manny Pacquiao (37 ani) a declarat: „Cunoasteti grupuri de animale in care un mascul este cu un masculin, iar o femela cu o femela? Animalele sunt mai bune. Ele stiu cum sa distinga masculul de femela. Daca incuviintam relatia dintre un barbat si un barbat, o femeie si o femeie, atunci omul este mai rau decat animalele”. Membru al Camerei Reprezentantilor, Manny Pacquiao candideaza pentru un loc de senator la alegerile din luna mai, iar sondajele il crediteaza cu sanse mari sa-si atinga obiectivul.
Pugilistul filipinez are in palmares un bilant de 57 victorii, intre care 38 prin KO, 6 infrangeri si 2 egaluri in 20 de ani de cariera. El nu a mai luptat de la infrangerea suferita in fata americanului Floyd Mayweather, in asa-numitul „meci al secolului”, disputat pe 2 mai 2015. Mayweather si-a anuntat intre timp retragerea din activitate, insa o eventuala revansa a fost evocata, fiind asteptata de iubitorii boxului, dupa un prim duel dezamagitor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger