AcasăSPORTNiculae pune lacatul pe Astra

Niculae pune lacatul pe Astra

Despartirea de Dinu Gheorghe il face pe Ioan Niculae sa ia in calcul desfiintarea echipei Astra Giurgiu (sursa foto ph-online.ro)

Are o avere estimata la peste un miliard de euro si este considerat cel mai bogat roman, dar finantatorul de 60 de ani vrea sa renunte la cea mai importanta jucarie a sa.

Despartirea de Dinu Gheorghe il face pe Ioan Niculae sa ia in calcul desfiintarea echipei Astra Giurgiu (sursa foto ph-online.ro)

Gigi Becali, Adrian Porumboiu, George Copos sau Cristian Borcea sustineau in dese randuri ca s-au apucat sa investeasca in fotbal doar pentru a se alege fiecare cu cate o jucarie, indiferent de numele echipei pe care o finantau. Ioan Niculae, cel mai bogat roman, le-a calcat pe urme si s-a apucat sa investeasca la Astra Giurgiu, echipa cu care a castigat Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei si pe care a dus-o pana in grupele Europa League. Totusi, dupa ce a investit peste 10 milioane de euro in primele noua luni ale anului 2014, Niculae se vaita ca a ajuns la fundul sacului. Asta desi are o avere estimata la peste un miliard de euro. Boss-ul de la InterAgro este de parere ca „in Romania, la ora actuala, nu este de investit” si ca „din fotbal nu ai cum sa faci bani. 17 echipe pierd si una singura castiga”. Niculae se vaita si ca, pentru a asigura bugetul echipei de fotbal, trebuie sa taie o halca mare din banii pregatiti pentru o alta activitate economica. Apropiatii afaceristului pun actiunile patronului pe despartirea de presedintele Dinu Gheorghe si spera ca Niculae sa se razgandeasca. Insa exista semnale din piata ca 2014-2015 este ultimul sezon in care Niculae vrea sa fie legat de Astra Giurgiu, mai ales ca patronul InterAgro si-a dat seama ca echipa antrenata de Oleg Protasov nu-si poate depasi conditia de echipa mica si nu poate obtine incasari masive cu ajutorul fanilor.

Meciul cu Celtic, ultima speranta

Exista insa speranta ca un succes obtinut joi seara, cu Celtic Glasgow (20.00, Digi Sport 1), obligatoriu pentru ca Astra sa ramana in lupta pentru 16-imile Europa League, sa-l mai imbuneze pe afaceristul de 60 de ani. Numerosi giurgiuveni considera ca Astra nu merita sa calce pe urmele unor echipe precum Unirea Urziceni sau FC Vaslui, formatii care practic s-au desfiintat dupa ce au ajuns in top.

author avatar
Cristi Ionita
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger