AcasăSPORTNicolae Badea a bagat cei mai putini bani, dar ramane sef absolut...

Nicolae Badea a bagat cei mai putini bani, dar ramane sef absolut la Dinamo!

Nicolae Badea conduce clubul Dinamo de 13 ani


Cristi Borcea a venit inaintea lui Nicolae Badea la gruparea din Stefan cel Mare, a investit infinit mai multi bani in echipa, iar acum ii lasa tot boss-ului de la Computerland, omul care a stiut, din 1999 incoace, sa-si fenteze cu cinism toti partenerii din actionariat.

Nicolae Badea conduce clubul Dinamo de 13 ani

Astazi, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, „americanul” Borcea va incerca sa explice motivele care l-au indemnat sa spuna „adio” fenomenului fotbal dupa 17 ani la Dinamo.

Vasile Turcu si Cristi Borcea, deja doi fosti actionari la Dinamo

Intre timp, presedintele Nicolae Badea ramane aproape singur sa conduca gruparea din „Groapa”, desi, in mod oficial, el face echipa in actionariat (fifty/fifty) cu Dragos Savulescu.

Propus in 1999, de Cornel Dinu

Nicolae Badea a sosit la Dinamo in primavara anului 1999, la propunerea expresa a fostei glorii din Stefan cel Mare, Cornel Dinu. In acele vremuri, clubul era nevoit sa-si schimbe organizarea juridica, trecand de la forma de entitate aflata sub tutela Ministerului de Interne la cea de societate non-profit, in baza unui demers legat de demilitarizarea cluburilor de fotbal – vezi si situatia Stelei. Cristi Borcea si Cornel Dinu l-au propus pe fostul ginere al demnitarului comunist Ion Dinca pentru functia de presedinte al AFC Dinamo, iar Ministerul a aprobat. Astfel, Nicolae Badea si-a facut intrarea si in fotbal, el performand pana atunci in domenii de activitate precum comunicatii si alimentatie publica. In cei 13 de ani la Dinamo, Nicolae Badea a jucat rolul actionarului „cu capul de umeri”, „impaciuitor” si „elegant”, fiind capabil, in acelasi timp, sa-si dramuiasca averea in asa fel incat sa investeasca si cel mai putin dintre toti fostii parteneri.

Badea – cu banii sponsorilor, ceilalti cu banii lor

Nicolae Badea a preluat, cumva modelul George Copos, reusind sa aduca sponsori la echipa in loc sa bage mana adanc in propriul buzunar. Din acest motiv, in ultimii ani, dupa fiecare demisie a vreunui actionar (vezi plecarile lui Gigi Netoiu, Giovanni Becali, Florian Walter sau Vasile Turcu), Nicolae Badea a fost indicat drept motivul principal al „divortului”, toti cei mentionati aducand in discutie zgarcenia financiara a presedintelui Consiliului de Administratie. Astazi, Nicolae Badea – omul care a bagat cei mai putini bani la FC Dinamo – a ramas stapan absolut peste formatia din Stefan cel Mare, dar pentru prima oara in cariera sa, va incepe sa se confrunte cu o problema pana mai ieri straina: trebuie sa asigure bugetul clubului. E drept ca, in ultima perioada, el si Dragos Savulescu erau si singurii care se ocupau de finantele clubului, poate si din acet motiv FC Dinamo a transferat in aceasta vara doar jucatori liber de contract, iar salariile sunt platite cu taraita.

Borcea primeste 1,8 milioane de euro

Pentru partea sa de actiuni, cedata celorlalti doi fosti parteneri, Nicolae Badea si Dragos Savulescu, Cristi Borcea va primi 1,8 milioane de euro. Cumva, in jurul acestei valori s-au situat si actiunile cedate in anii precedenti de Gigi Netoiu, Giovanni Becali, Florian Walter sau Vasile Turcu. Banii urmeaza sa fie acordati in doua transe, jumatate pana la finele anului actual si jumatate cand se termina campionatul.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
875 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger