AcasăSPORTNeymar, clauza de reziliere a contractului de 190 de milioane €!

Neymar, clauza de reziliere a contractului de 190 de milioane €!

Atacantul brazilian Neymar a costat in total 57 de milioane de euro, este anuntul oficial facut de vicepresedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, la prezentarea oficiala a noului jucator „blau-grana”.

Neymar, ultimul mare brazilian venit la Barcelona

„Costul total al operatiunii a fost de 57 de milioane de euro, care se impart intre mai multe firme – DIS, Teisa (doua fonduri de investitii) si FC Santos. Initial, clubul Barcelona a prevazut ca transferul sa fie in jurul a circa 40 de milioane de euro si deja daduse un acont de 10 milioane de euro. Dar interventia altor grupari interesate de fotbalist a facut ca operatiunea sa fie mai scumpa decat s-a prevazut”, a declarat Bartomeu, confirmand ca unul dintre cluburi era Real Madrid. Potrivit presei spaniole, Real a oferit o suma mai mare, de circa 35 de milioane de euro, in timp ce Barca a oferit 28 de milioane. Clauza de reziliere a jucatorului de 21 de ani se ridica la 190 de milioane de euro, iar un acord cu FC Santos a fost incheiat pentru organizarea a doua meciuri amicale, unul pe Camp Nou si altul la Santos.

Neymar a fost prezentat oficial luni seara, peste 50.000 de fani catalani luand cu asalt arena „Camp Nou”. „Am venit aici sa-l ajut pe Messi, el este cel mai bun fotbalist din lume. Mi s-a implinit visul din copilarie, sa joc la Barcelona”, au fost primele cuvinte rostite de Neymar.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger