AcasăSPORTNeymar, audiat de un judecator la Madrid si pus sub acuzare in...

Neymar, audiat de un judecator la Madrid si pus sub acuzare in Brazilia

Neymar a crezut ca poate dribla si fiscul din Madrid precum le face jucatorilor de la Real

Pe cat de categoric domina Barcelona fotbalul din Spania, pe atat sunt de hotarate autoritatile din Madrid sa-i pedepseasca pe fotbalistii evazionisti din lotul campioanei Europei.

Neymar a crezut ca poate dribla si fiscul din Madrid precum le face jucatorilor de la Real

Ultimul nume chemat la audieri: Neymar. Atacantul „blau-grana” a avut zi plina ieri: audiat de un judecator la Madrid si pus sub acuzare in Brazilia, in doua proceduri care privesc transferul sau controversat in 2013 la FC Barcelona, afacere ce tinde sa devina un adevarat foileton judiciar. Chemat sa dea explicatii, Neymar s-a prezentat la Audienta Nationala din Madrid, jurisdictie specializata pe „combinatiile” financiare. Conform unor surse judiciare, sud-americanul ar fi fost pus sub acuzare pentru „coruptie intre particulari si escrocherie”!
Cateva ore mai tarziu dupa audierile de la Madrid, si justitia braziliana, care se intereseaza de acest transfer, a anuntat ca l-a pus sub acuzare pe jucator pentru „evaziune fiscala si fals in acte”. Cu o mica diferenta: in procesul de la Rio sunt vizati si Sandro Rosell si Josep Maria Bartomeu, fostul si actualul conducator al Barcelonei. Conform anchetei parchetului brazilian, suspectii au falsificat o serie de documente, timp de doi ani, privind drepturile lui Neymar cu scopul de a plati impozite mai mici fiscului.
FC Barcelona a cifrat transferul lui Neymar la 57,1 milioane euro, dintre care 40 de milioane pentru familia jucatorului si 17,1 milioane pentru Santos, fostul club al atacantului. In cadrul acestei afaceri, justitia braziliana a inghetat o parte din activele lui Neymar (47,3 milioane dolari) pentru frauda fiscala presupusa intre 2011 si 2013.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger