Neputinta vedetelor

Meciul dintre Otelul de pe Dunare si Steaua (inca) din Ghencea a debutat cu cotonogeli. Mai intai, fanii celor doua combatante si-au impartit pe sub falci manunchiuri de pumni, iar mai apoi, cand nici nu se linistise biluta din fluierul centralului, la prima lui suflare, fiecare echipa a turluit( vorba preluata de la peluze, care au incercat, probabil, sa mangaie cuvantul turloi) cate un jucator din trupa opusa, cu gand, probabil, sa-si intimideze adversarul.

Asa s-a facut ca Giurgiu de la Galati a iesit pe targa in primul minut al partidei. La schimb, cum se spune, Tanase a preluat fortat ingrijirile doctorului prin minutul zece, lasandu-i locul lui Bajenaru. Miza jocului a fost mare. In primul rand, urma sa se aprecieze ce au realizat jucatorii prin cantonamente si, in al doilea rand, cine va castiga Supercupa Romaniei. Mai toti baietii din presa scrisa, vorbita, vazuta si cea inventata pe saituri au batatorit poteca Stelei, motivand in fel si chip superioritatea acesteia. Putini aratau cu degetul la producatorii de tabla zincata de pe malul Dunarii.

Numai ca, pe terenul de sub Pietricica, elevii lui Dorinel Munteanu au jucat foarte bine, calculat, cu mingi capcana trimise in adancime, alergandu-si adversarii pana la sufocare si varandu-le, in minutul 14, o torpila in plasa lui Tatarusanu, cel care, din motive necunoscute, a ajuns capitanul echipei. Echipa lui Becali a jucat deslanat, a atacat haotic, fara convingere, iar forta cunoscuta in anii din urma nu s-a vazut. In schimb, s-a vazut neputinta de a domina un adversar, ce-i drept, incomod. Toate vedetele alea, care traiesc pe picior mare, nu au dovedit ca-si merita salariile astronomice si nici locul sub stindardul unui club care a castigat, printre altele, Cupa Campionilor Europeni. Pai, ce facem cu blazonul?

Asadar, galatenii au castigat Supercupa si, cu aceasta ocazie, au mai luat un balon mare de oxigen, necesar urmatoarelor intalniri din Campionat si din jocurile europene. Cat despre Steaua, ea ar trebui sa inteleaga ca inca mai are de lucru si, fara discutie, daca doreste rezultate bune, este necesar sa-si achizitioneze vreo cativa fotbalisti de valoare. Altfel…

P.S. Am urmarit noaptea trecuta finala Campiontului Mondial de Fotbal Feminin, in care a iesit castigatoare Japonia, in defavoarea Americii. M-a uluit jocul prestat de fete: daruire exemplara, suturi precise la poarta, goluri spectaculoase, foarte putine pase gresite si doar cateva faulturi. Poate fotbalistii nostri iubiti vor lua aminte!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger