AcasăSPORTNeinvinsa in 2013, Romania este la un pas de TOP 10 mondial

Neinvinsa in 2013, Romania este la un pas de TOP 10 mondial

Nationala de rugby a Romaniei ramane neinvinsa in 2013, dupa ce s-a impus, sambata seara, cu 21-20 in confruntarea cu echipa similara a Canadei, de pe teren propriu.

A fost a noua victorie obtinuta de nationala Romaniei, din cele 10 meciuri disputate in 2013, „tricolorii” obtinand a doua victorie la limita impotriva unui adversar mai bine cotat, dupa 19-18 cu Tonga.

Impulsionati de succesul obtinut sambata trecuta, „Stejarii” au inceput in forta disputa cu Canada si conduceau cu 6-0 dupa aproximativ 10 minute de jos, centrul Florin Vlaicu, eroul partidei, reusind sa fructifice doua lovituri de pedeapsa.

Canadienii au raspuns rapid, prin eseul marcat de Ardron si transformat de Jones, astfel ca oaspetii erau in avantaj, la jumatatea primei reprize, 7-6. Desi a jucat 10 minute in inferioritate numerica, dupa eliminarea demi-ului Florin Surugiu, Romania a rezistat eroic si a preluat conducerea pana la pauza. Florin Vlaicu a transformat alte doua lovituri de pedeapsa, astfel ca Romania conducea la pauza, cu 12-7.
Canadienii au avut un inceput fulminant de repriza, in partea a doua a jocului, si s-au distantat la 17-12, dar acelasi neobosit Florin Vlaicu a mentinut Romania in joc cu fabuloasele sale lovituri de picior.

Finalul a fost de infarct. Canadienii au ratat cateva actiuni importante, inclusiv o lovitura de pedeapsa dintr-o situatie favorabile, dar, in minutul 78, oaspetii au preluat conducerea, 20-18, dupa o lovitura de pedeapsa transformata de Pritchard.

Ultimul secunde au fost de-a dreptul apoteotice. Demonstrand o tarie de caracter uluitoare, „Stejarii” au presat fantastic si au obtinut o lovitura de pedeapsa dintr-o situatie favorabila. Florin Vlaicu a transformat si a adus, pentru a doua saptamana la rand, victoria Romaniei.

Dupa 19-18 cu Tonga, Romania s-a impus, cu 21-20, impotriva Canadei, un alt adversar mai bine cotat, si are sanse importante de a ajunge intre cele mai bune echipe ale lumii, in cazul in care termina neinvinsa confruntarea cu Fiji de sambata, 23 noiembrie, de pe teren propriu.

Partida cu Fiji va fi ultima sustinuta de „Stejari” in 2013, iar elevii lui Lynn Howells au mari sanse sa incheie anul neinvinsi. Pana acum, „Stejarii” au obtinut noua victorii si un egal, un palmares ce demonstreaza revirimentul senzational inregistrat de nationala de rugby a Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
1.251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger