AcasăSPORT"Neinspiratia" lui Piturca ne-a costat Mondialul

„Neinspiratia” lui Piturca ne-a costat Mondialul

Sanmartean era persona non-grata la nationala, in era Piturca

Nationala de fotbal a Romaniei a obtinut un nou succes in preliminariile Campionatului European din 2016, 2-0 cu Irlanda de Nord, si este lider in Grupa F, dupa patru etape.

Sanmartean era persona non-grata la nationala, in era Piturca (sursa foto Facebook)

La primul meci cu Anghel Iordanescu pe banca, „tricolorii” au facut un meci excelent, in fata unui adversar artagos. Paul Papp, fundasul imprumutat de Steaua Bucuresti de la Chievo Verona, a marcat ambele goluri ale echipei noastre, insa unul dintre cei mai activi jucatori de pe teren a fost, din nou, Lucian Sanmartean, play-maker-ul campioanei. Evolutia entuziasmanta a acestuia i-a facut pe oficialii Federatiei sa-l acuze pe Victor Piturca, fostul selectioner, ca a lucrat impotriva intereselor nationale. Membrii FRF sustin ca daca Sanmartean era selectionat la momentul oportun, Romania trecea cu brio de barajul cu Grecia, de anul trecut, si isi asigura prezenta la Campionatul Mondial din Brazilia. „S-a vazut, din nou, ca asa zisa neinspiratie a lui Victor Piturca ne-a costat calificarea la un Mondial”, este mesajul transmis de membrii FRF. In asentiment cu acestia, internationalul Ciprian Marica il acuza si el pe fostul selectioner. „Lucian Sanmartean apare, din pacate, destul de tarziu la echipa nationala. Consider ca el trebuia chemat de mult timp. Este tipul de mijlocas care noua ne lipsea. Bine, nu eu trebuia sa-l vad pe acest jucator. El da claritate paselor in profunzime si actiunilor noastre de atac”, a declarat Marica. Statisticile dau dreptate sustinatorilor lui Sanmartean, mijlocasul Stelei fiind jucatorul care, practic, a creat cinci dintre cele sase goluri marcate de echipa nationala in primele patru etape ale preliminariilor Campionatului European.

Etapa surprizelor la pariuri

Runda a patra din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016 a inceput in tromba, vineri seara, cand Insulele Feroe a obtinut o victorie istorica, 1-0, pe terenul Greciei. Succesul feroezilor a facut ravagii la pariuri, victoria nordicilor fiind cotata cu 24 la 1. Interesant este ca au fost pariori care au mizat pe o surpriza de proportii, luand in calcul „dorinta” fotbalistilor eleni de a scapa de un tehnician orgolios precum Claudio Ranieri, italianul fiind si dat afara dupa meci. Nu a fost, insa, singura surpriza a zilei. Danemarca, adversara Romaniei de maine, a spulberat pe Serbia in deplasare, scor 3-1 (cota 3,6 la 1). Seria surprizelor a continuat sambata, cand Liechtenstein s-a impus pe terenul Moldovei, 1-0 (cota 11 la 1), si a intrat in lupta pentru calificarea la Euro 2016. Estonia s-a impiedicat in San Marino, 0-0 (cota 7 la 1), iar Austria a batut pe Rusia, 1-0 (cota 2,9 la 1). Nici meciurile amicale nu au fost in favoarea pariorilor, Franta – Albania incheindu-se 1-1 (cota 6,5 la 1).

author avatar
Cristi Ionita
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger